Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Ovidiu Jidveian: Imi doresc o Românie normală cu instituţii independente şi puternice

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

 Interviu cu domnul Ovidiu Jidveian, preşedintele PSD Alba Iulia  

1.Domnule Ovidiu Jidveian a trecut aproape o lună de la referendum. Cum apreciaţi această perioadă?

Mai întâi de toate aş vrea să menţionez un aspect pe care îl consider esenţial pentru viaţa societăţii noastre de după 1989 şi mă refer aici la faptul că peste 7 milioane de cetăţeni români s-au prezentat la vot  pentru un singur deziderat, schimbarea unui sistem pentru care dezbinarea, minciuna şi corupţia au reprezentat valori fundamentale. Pentru asta vreau să-i felicit pe cei care au înţeles să se exprime astfel. Perioada  pe care o parcurgem împreună e de fapt sfârşitul unui regim care s-a îndreptat în mod vizibil împotriva cetăţenilor oneşti. Perioada pe care o parcurgem e dovada vie a faptului că politicianul Traian Băsescu nu mai are legitimitatea pe care o clama în orice intervenţie televizată. De această dată întoarcerea la popor prezintă o Românie care doreşte în mod clar normalizarea relaţiilor dintre instituţiile statului şi care în mod evident un alt preşedinte. În afara acestor adevăruri clare şi simple exprimate de către milioane de români stau proceduri, discuţii de ordin politic, lucruri care nu pot sub nici o formă să răpească din evidenta voinţă a peste 7 milioane de compatrioţi.

2. Domnule preşedinte s-a vorbit mult în această perioadă despre faptul că USL s-a grăbit inutil cu privire la suspendarea preşedintelui şi că din punct de vedere politic un posibil eşec ar însemna o tensionare a relaţiilor dintre PSD şi PNL. Cum se vede acest lucru prin ochii unui politician tânăr?

Nu cred că decizia de suspendare a preşedintelui poate fi tratată ca un gest exclusiv politic şi spun asta ştiind că România nu mai putea continua aşa, că modelul Traian Băsescu rămâne unul nociv pentru democraţia pentru care vă reamintesc au murit mulţi oameni. Aici e vorba despre un act de responsabilitate pe care USL şi l-a asumat fără a calcula în procente electorale un act necesar pentru dezvoltarea acestei societăţi. Tensionarea despre care vorbiţi este mai degrabă un subiect de presă decât o realitate. Noi, politicieni mai tineri sau mai puţin tineri avem responsabilitatea de a guverna această ţară în sensul în care peste 7 milioane de români aşteaptă.

Avem suficiente lucruri de făcut pentru a nu da curs unor presupuse tensiuni între noi. După părerea mea mesajul pe care avem obligaţia să îl transmitem este legat de nevoia unei Românii cu instituţii puternice independente de diverse interese politice. Avem o datorie morală faţă de cei peste 7 milioane de oameni care în mod clar îşi doresc cu totul altceva decât le-a oferit până acum clasa politică românească.

 3. Se apropie alegerile pentru Parlamentul României, veţi candida şi dacă da ce colegiu din judeţul Alba e alegerea dumneavoastră?

Da, se apropie şi sigur că iau în considerare o candidatură a mea pentru un mandat de deputat în Parlamentul României, în sensul în care cred acum aşa cum am crezut întotdeauna că judeţul Alba are nevoie de o voce tânără şi fermă în Camera Deputaţilor. În ceea ce priveşte colegiul în care voi participa în această toamnă consider că cel puţin pentru moment nu reprezintă o prioritate în comunicare. Veţi fi însă primii care vor afla acest lucru. Ceea ce este însă cu adevărat important e legat de faptul că judeţul Alba are nevoie pentru anii care vor veni de parlamentari care să însemne ceva mai mult decât turişti pe banii contribuabililor şi că îi voi reprezenta pe locuitorii acestui judeţ cu onestitate. Cred că acest aspect e mai important decât locul în care voi candida.

Domnule preşedinte vă mulţumesc şi vă doresc succes!

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea