Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Ospăț toxic la Bistra! Zeci de nuntași internați în spital cu toxinfecție alimentară, la o zi după petrecere

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Peste 39 de persoane, care au participat duminică la o nuntă organizată într-un local din comuna Bistra au fost internate în cursul zilei de astăzi la spitalul din Abrud, acuzând dureri abdominale, greață, vărsături.

Printre pacienți se află şi trei minori, de 6 ani, 15 ani și respectiv 17 ani și două femei gravide, toți din localitatea Bistra.

Aceștia au participat alături de alte aproape 300 de persoane la o nuntă unde s-au consumat se pare alimente infestate.

Reprezentanții DSP Alba au emis o alertă alimentară la toate unitățile medicale și la Serviciul de Ambulanță Alba, pentru a fi pregătiți să preia cazurile, care ar putea să apară în orele următoare, în rândurile nuntașilor.

Deși alimentele au fost consumate ieri, simptomele intoxicației au apărut doar astăzi și s-au manifestat mai repede la cei cu un sistem imunitar mai puțin puternic.

Mulți dintre participanții la petrecere s-au prezentat deja la medicii de familie de pe raza de competență a localităților unde locuiesc și au primit tratamente simptomatice. Dacă starea acestora se va înrăutăți, spitalele de contagioase din Abrud și Alba Iulia sunt pregătite să îi primească și să le asigure toate serviciile medicale pentru astfel de situații.

Potrivit lui Horea Timiș, directorul Direcției de Sănătate Publică Alba, în urma cazurilor semnalate, inspectorii DSP au efectuat urgent un control la localul unde a avut loc petrecerea de nuntă. Nu mică le-a fost mirarea acestora când au descoperit că nici carnea și nici brânza  servite la ospăț nu aveau documente legale de proveniență sau avize sanitare.

Inspectorii sanitari au luat probe din toate alimentele pe care le-au găsit, însă rezultatele analizelor de laborator vor fi finalizate în 3 zile.

UPDATE: La ora 21.00 numărul persoanelor internate s-a triplat, ajungând  la 39. Potrivit lui Horea Timiș, directorul DSP Alba, aflat la Abrud, unde a fost organizat rapid un Centru de Urgență, numărul cazurilor ar putea să crească în orele următoare, însă situația se află sub control din punct de vedere medical.

Mâine dimineață Timiș și inspectorii DSP vor începe o anchetă la localul în care a avut loc petrecerea de nuntă, sursa cea mai probabilă a intoxicației alimentare.

După ce vor ieși rezultatele analizelor iar ancheta va fi finalizată, DSP va prezenta și eventualele sancțiuni pentru cei responsabili.

La ora 1.00, azi-noapte, numărul cazurilor internate cu toxinfecție alimentară au ajuns la 54.

Revenim cu amănunte.

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea