Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

ORIENTARE: 5 medalii, la final de sezon, pentru sportivii de la CS Unirea Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La finele săptămânii trecute, în stațiunea Moneasa din județul Arad, s-au desfășurat finalele Campionatelor Naționale de Orientare în probele de Noapte și pe Echipe, eveniment sportiv care a coincis cu aniversarea a 65 de ani de Orientare în România și cu finalul sezonului competițional oficial din 2012.

În finala Campionatului Național de Noapte, desfășurată în seara zilei de vineri 05 octombrie, sportivii uniriști au reușit să cucerească câte o medalie din fiecare culoare. Astfel Ștefan Copețchi a dominat cursa juniorilor mari și a devenit campion național la această probă, Tamas Bogya a terminat pe treapta a doua a podiumului în competiția seniorilor iar Andreea Dănilă a intrat în posesia medaliei de bronz în cursa senioarelor.

Finala Campionatului Național pe Echipe s-a desfășurat sâmbătă și duminică, clasamentul final întocmindu-se prin cumularea timpilor realizați de către fiecare din cei doi componenți ai echipei în etapele de Medie distanță și Lungă distanță.

Cele două echipe (seniori și juniori I) pe care CS Unirea Alba Iulia le-a înscris în competiție au reușit clasări excelente.

În cursele seniorilor cei doi componenți ai echipei, Tamas Bogya și Radu Milea au avut evoluții constant bune, Tamas fiind câștigător al ambelor etape, ceea ce a făcut ca aceștia să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere devenind campioni ai României în 2012. Pe locurile următoare s-au clasat echipele CS Universitatea Craiova și CSM Miercurea Ciuc.

În competiția juniorilor mari echipa CS Unirea Alba Iulia formată din Ștefan Copețchi și Robert Muscaliuc a cucerit medaliile de bronz fiind devansați de echipele CS Transilva Cluj și CS Universitatea Craiova.

 „Sunt foarte mulțumit de ceea ce au reușit acești minunați sportivi și de seriozitatea și profesionalismul de care au dat dovadă în pregătirea și competițiile din acest an, ceea ce reflectă dorința lor de a ajunge veritabili performeri. În opinia mea, titlul național cucerit de către echipa de seniori reprezintă probabil cea mai importantă performanță din 2012 a secției de Orientare iar cei doi componenți merită toată aprecierea mea. Mulţumim pentru sprijinul acordat şi în acest an de către Consiliul Judeţean Alba, fără de care aceste activitatea întregului club ar fi fost blocată şi domnului Nedea Gheorghe care reuşeşte să atragă foarte mulţi tineri spre acest sport, aceştia constituind baza de selecţie pentru nivelul de performanţă”, a spus Marius Anghel, instructor sportiv – Orientare la CS Unirea Alba Iulia.

Pentru sportivi urmează o scurtă perioadă de  refacere după care va începe pregătirea pentru sezonul competițional viitor iar pentru cei care se ocupă de destinele acestei secții urmează o analiză a rezultatelor din 2012 și stabilirea strategiei pentru 2013.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea