Rămâi conectat

Curier Județean

Ordin de protecție provizoriu pentru un bărbat din Lupșa după ce i-a adresat injurii și insulte soției

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un bărbat din Lupșa s-a ales cu ordin de protecție provizoriu după ce i-a adresat injurii și insulte soției, în timpul unei discuții în contradictoriu.

potrivit IPJ Alba, la data de 4 decembrie 2022, Poliția Orașului Baia de Arieș a fost sesizată, prin 112, de către o femeie de 48 de ani, din comuna Lupșa, cu privire la faptul că, pe fondul unor discuții contradictorii purtate cu soțul său, i-ar fi fost adresate injurii și insulte.

Elit - Gustul Desăvârșit

Polițiștii deplasați la locuința celor doi au aplicat formularul de evaluare al riscului și au emis un ordin de protecție provizoriu, bărbatul fiind evacuat imediat din locuința comună, acestuia fiindu-i interzis să se apropie se soția sa.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

”Țesătorul de vise – Povestea de Crăciun 2”, cel mai frumos spectacol de sărbători, vine la Sebeș. Intrarea este gratuită

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Țesătorul de vise – Povestea de Crăciun 2”, cel mai frumos spectacol de sărbători, vine la Sebeș. Intrarea este gratuită

Miercuri, 14 decembrie 2022, începând cu ora 19.00, Centrul Cultural „Lucian Blaga” din Sebeș lansează invitația la cel mai bine vândut spectacol de Crăciun al Teatrului Național „Radu Stanca” din Sibiu: „Țesătorul de vise – Poveste de Crăciun 2”.

Accesul publicului este gratuit, în limita locurilor disponibile în sala de evenimente. Rezervări și informații pot fi obținute la numărul de telefon: 0372-930929 sau pe adresa de email: [email protected]

Elit - Gustul Desăvârșit

Toți iubitorii de teatru vor avea acces la un mesaj de Crăciun transpus într-un spectacol extraordinar.

Spectacolul „Țesătorul de vise – Poveste de Crăciun 2” este o poveste a cărei acțiune se petrece în seara de Ajun.

Subiectul e simplu, curat, plin de emoție, de duioșie, de întâlniri surprinzătoare și finaluri fericite. La fel de frumoasă ca trama piesei este povestea realizării acestui spectacol.

Trebuie spus de la început că textul a fost scris de către Alex Curta și Florin Coșuleț și că are trei coordonate principale.

Colindul! Neprețuita moștenire a acestui spațiu european și a oamenilor ce-l locuiesc stă la baza alcătuirii demersului nostru teatral.

Colindul, acest fir roșu neîntrerupt al neamului românesc, tors și împletit pe parcursul a peste 2000 de ani, este, fără tăgadă, un element cultural de patrimoniu UNESCO, este, dacă vreți, parte autentică și profundă a aportului nostru la cultura universală.

Un demers rar în exercițiul profesiunii având în vedere că personajele teatrale sunt în marea lor măsură fictive.

Tinerețea! Această stare umană atât de plină de sevă, acest „verde crud” al existentei noastre este cea de a doua coordonată ce îndeplinește, alături de colind, o funcție de bază, dar și una tranzitorie a spectacolului.

Generații întregi de studenți-actori ai Departamentului de Artă Teatrală din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu au contribuit la asumarea, îmbogățirea și transmiterea acestei întâlniri teatrale, fapt ce l-a determinat pe Constantin Chiriac, directorul Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, să-l includă în repertoriu.

Întâlnirea! Într-o lume plină de bariere, această nevoie a întâlnirii este esențială. Ea pune față în față artiștii și publicul, generații de studenți și actorii, colindul, poveștile și întâlnirile cu noi și cu ceilalți!

„Țesătorul de vise în noua sa variantă revizuită și adăugită este un strigăt cald al bucuriei, o invitație de a participa viu la un demers care se dorește a depăși cutumele actului teatral și, mai ales, de a lua parte la un exercițiu de sinceritate, prin intermediul colindului. Crăciun plin de bucurie!” a spus Florin Coșuleț, regizor.

Distribuția:

Cătălin Haiducescu

Andrei Drăgan

Maria – Cristina Țepeluș

Maria Maftei

Andrei Șerban

Cristina Blaga Tomuș

Anastasia Coșuleț

Iosefina Coșuleț

Codruța Vasiu

Mihai Coman

Florin Coșuleț

Și studenții: Gruber Andreea, Costea Radu, Dumitrașcu Crina, Stanciu Andreea, Nicodim Adrian, Dinu Ana, Bandila Cristiana, Ulici Casian, Ivan Emilia, Tepelus Maria, Chelimandra Stefan, Bumbes Alexandru, Maria Maftei, Mocanu Mihai, Petrean Anastasia, Andrei Serban, Andra Stoian, Ana Stefan, Melania Veselu, Patrick Imbrescu, Noja Oana, Marcu Alexia, Foficaș Mădălina, Truță Bogdan, Constantin Theodora, Ivan Sofia, Morar Ilinca, Iacob Briana, Ștefania Cioată, Antonia Dobocan, Monica Vîlcu, Șerban Melnic, Ioana Antal, Oana Brânzan, Francesca Garbalau, Iulian Buzuloiu, Ioana Dima, David Guță, Roxana Armenciu, Mădălin Lazăr

Text: Alexandru Curta, Florin Coşuleţ

Regia: Florin Coşuleţ

Coordonare muzicală: Constantin Iridon, Anca Arnau, Melinda Samson

Manager proiect: Luminița Bîrsan

Asistent proiect: Denisa Bar


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Finanțare pentru reamenajarea parcurilor de joacă în Aleea Parc și Petrești: Peste 1.1 milioane de lei de la Ministerul Dezvoltării

Ziarul Unirea

Publicat

în

Finanțare pentru reamenajarea parcurilor de joacă în Aleea Parc și Petrești: Peste 1.1 milioane de lei de la Ministerul Dezvoltării

Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, a semnat 9 noi contracte de finanțare, în valoare totală nerambursabilă de 14.028.081,30 de lei, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, coordonat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Unul dintre aceste proiecte este în județul Alba. Municipiul Sebeș va beneficia de 1.129.457,55 lei pentru reamenajare parcuri de joacă în Aleea Parc și Petrești.

Dintre acestea, 8 proiecte vizează modernizarea infrastructurii sociale și rutiere din:

Elit - Gustul Desăvârșit

municipiul Baia Mare, pentru 2 proiecte care vizează un centru comunitar multifuncțional ”Vasile Alecsandri” și un centru social antidrog, va beneficia de 3.269.453,70 lei;
municipiul Sebeș va beneficia de 1.129.457,55 lei pentru reamenajare parcuri de joacă în Aleea Parc și Petrești;
comuna Diosig (jud. Bihor), pentru un centru comunitar integrat, va beneficia de 468.087,34 lei;
municipiul Dej va beneficia de 4.510.132,57 lei pentru îmbunătățirea infrastructurii publice în Zona Urbană Marginalizată;
comuna Adamclisi (jud. Constanța), pentru un centru comunitar integrat in Adamclisi, va beneficia de 468.087,34 lei;
municipiul Ploiești va beneficia de 3.016.288,66 lei pentru reabilitarea sistemului rutier (asfaltarea străzilor) pentru îmbunătățirea accesului la servicii al persoanelor aflate în risc de sărăcie și excluziune socială;
comuna Reghiu (jud. Vrancea), pentru un centru comunitar integrat, va beneficia de 468.087,34 lei.

Un alt proiect are ca obiectiv dezvoltarea activității unei firme, prin activități de proof of concept.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Vremea de Crăciun 2022 și Anul Nou 2023. Prognoza METEO până la Bobotează

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cum va fi vremea de Crăciun 2022 și Anul Nou 2023. Prognoza METEO de Revelion și Bobotează 2023

Potrivit prognozei meteo, în perioada Crăciunului, temperaturile din zona montană vor fi peste media normală a perioadei, în timp ce în restul țării se vor încadra în normele normale.

În ceea ce privește Anul Nou 2023, meteorologii anunță temperaturi normale, fără abateri semnificative de la mediile ultimilor 20 de ani.

Prognoza meteo pentru perioada 12-19 decembrie în toată țara

Săptămâna viitoare, în zona Dobrogei, temperaturile vor fi mai ridicate cu până la 2 grade față de mediile multianuale și vor ajunge până la 5 grade.

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: MESAJE de CRACIUN fericit! Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poți trimite de Crăciun

În restul țării, temperaturile vor fi în general apropiate de cele normale, potrivit ANM. În Transilvania și nordul Moldovei mediile termice vor fi în preajma a 0 grade, în timp ce în sud și vest vor fi pozitive, în preajma a 2 grade Celsius.

În ceea ce privește precipitaţiile, regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zona Munților Apuseni și în nordul Carpaților Orientali.

Vremea de Crăciun 2022

Pentru perioada 19-26 decembrie, meteorologii anunță că temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale în zonele montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice.

În zona Carpaților Orientali, media termică va fi în jur de -2…-5 grade, în timp ce în Carpații Meridionali va fi ceva mai ridicată, în jur de -2..-1 grade.

În Transilvania, Moldova și Muntenia, media temperaturilor zilnice va fi în preajma a 0 grade, în timp ce în vest, sud-vest și Dobrogea, vor fi temperaturi pozitive, cu o medie în jurul a 2 grade Celsius.

Citește și: Mesaje de Anul Nou 2023. Urari de Anul Nou. Felicitari de Anul nou. Mesaje de Revelion 2022-2023

Temperaturi ceva mai scăzute ar putea fi înregistrate în Bucovina, unde mediile ar putea fi în jur de -2 grade.

De Crăciun 2022, cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în jumătatea nord-vestică a țării, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Cum va fi vremea de Revelion 2023

Meteorologii anunță că în săptămâna dintre Crăciun și Revelion, dar și în noaptea de Anul Nou, temperaturile se vor încadra în normalul acestei perioade. Va fi o medie de -4…-2 grade în zona stațiunilor montane, în jur de 0 grade în Transilvania, Oltenia și Moldova și temperaturi pozitive în Muntenia și Dobrogea, unde media va fi de 2 grade Celsius.

Citește și: Povestea lui Moș Crăciun sau legenda lui Moș Crăciun

Pe litoral, de Revelion vor fi cele mai ridicate temperaturi din România, în jur de +4 grade, în timp ce în nordul Bucovinei, s-ar putea înregistra cele mai scăzute temperaturi din afara zonei montane, cu o medie de -3 grade Celsius.

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo de Boboteaza 2023

În prima săptămână din noul an și de Bobotează, vremea se răcește cam în toată țara, iar mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Potrivit prognozei ANM, mediile în toată țara vor fi sub pragul înghețului, doar litoralul făcând excepție, cu o medie în jur de 2 grade Celsius.

Citește și: De ce se întorc apele râului Iordan în fiecare an în ziua de Bobotează. Explicația biblică și ștințiifică care determină întoarcerea cursului râului Iordan

În zona Carpaților Orientali și a depresiunilor se vor înregistra temperaturi medii de -6 grade, în timp ce în stațiunile montane din Meridionali și Apuseni vor fi în jur de -4 grade.

Transilvania și Moldova vor avea temperaturi în jurul valorii de -2 grade, iar în restul țării media va fi între -1 și 0 grade Celsius.

În ceea ce privește precipitațiile, meteorologii anunță că vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea