Rămâi conectat

Actualitate

Orașul din Alba care va RENAȘTE prin reîntoarcerea la o tradiție de peste o sută de ani!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Orașul din Alba care va RENAȘTE prin reîntoarcerea la o tradiție de peste o sută de ani!

Amenajarea primelor Băi Sărate, din Ocna Mureș, a început în anul 1897, acestea fiind construite din lemn și compartimentate în așa fel încât să ofere acces la cât mai multe din tratamentele medicale de recuperare si cure pe baza apei saline, care erau cunoscute în acea perioadă.

La 125 de ani de la prima construcție a băilor sărate, administrația locală din Ocna Mureș și Consiliul Județean Alba, au decis să investească în reconstrucția celebrului Complex Balnear „pentru tradiția de sute de ani a saramurii de la Ocna Mureș care are un specific aparte pe care nu îl întâlnești, poate nicăieri în lume, iar dacă în lume mai există așa ceva, în țară sigur nu mai există”, după cum ne-a declarat primarul Silviu Vințeler.

Apa care va fi folosită în interiorul complexului are o putere imensă de tratament, dat fiind faptul că în ea se găsesc componente chimice cum ar fi sodiu, cloru, sulfit, sulfat și multe altele. Primarul Silviu Vințeler a declarat că a „discutat cu mulți ingineri de la fosta Salină, iar specialiștii au spus că apa trebuie schimbată cel puțin o dată pe lună”.

Orașul Ocna Mureș a început să se dezvolte deja, pe plan economic, chiar dacă Complexul Balnear nu este deschis încă. Primarul Silviu Vițeler susține că „vor trebui atrași investitori privați, deoarece redeschiderea Băilor Sărate nu va fi de ajuns”. Acesta ne-a mai declșarat declarat că „este important este orașul să se dezvolte, iar oamenii să aibă unde să lucreze. Din punct de vedere al infrastructurii lucrurile au fost puse la punct în mare parte”.

CITEȘTE ȘI: Complexul Balnear de la Ocna Mureș, tot mai aproape de inaugurare. Când ar putea fi deschis centrul de tratament și agrement

Întrebat câte locuri de muncă vor fi disponibile după finalizarea proiectului, primarul Silviu Vințeler ne-a spus că „Locurile de muncă pe direcție vor fi între 35 și 50, însă pe orizontală vor fi considerabil mai multe. Un alt lucru care se va ridica excluzând planul economic, va fi turismul.

Primarul orașului se declară optimist cu privire la succesul terapeutic al complexului și declară că Băile Sărate „vor genera plus valoare pentru comunitate pentru că au tradiție și într-adevăr tratează anumite boli care nu pot fi tratate oriunde la noi în țară”.

Bolile pe care oamenii și le vor putea trata la Complexul Balnear din Ocna Mureș sunt afecțiunile reumatismale degenerative, articulare și inflamatorii, afecțiuni neurologice periferice, afecțiuni ginecologice, afecțiuni posttraumatice și multe altele.

Roberta Nemeth


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații

Ziarul Unirea

Publicat

în

23-30 aprilie: Restricții de circulație pe Autostrada A10 Sebeș-Turda. Se efectuează lucrări de reparații În perioada 23-30 aprilie sunt instituite restricții de circulație pe banda 2 a Autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între kilometrii 45+500 și 45+800 de metri, calea 2 (sens Turda-Sebeș). Citește și: FOTO Drumul național DN 74A, surpat în urma ploilor, la Cărpiniș: Trafic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea