Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Open Şah Alba 2014 debutează astăzi la Baia de Arieş *Competiţia dedicată memoriei lui Mihai Breaz cuprinde 11 turnee

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, joi, 17 iulie, la Baia de Arieş se va da startul în cel mai important eveniment şahistic judeţean al anului, festivalul “Open Şah Alba 2014” care va cuprinde 10 turnee de calificare de şah rapid organizate în 10 locaţii diferite din judeţul Alba, urmate de un turneu final la care vor participa jucătorii cu cele mai bune rezultate în cele 10 turnee. Festivalul este organizat de Consiliul Judeţean Alba în parteneriat cu Asociaţia Judeţeană de Şah Alba în memoria regretatului maestru Mihai Breaz, care a coordonat activitatea şahistă în judeţul Alba peste 30 de ani, până la dispariţia prematură dintre noi în anul 2009.

Festivalul şahist “Open Şah Alba 2014” debutează la orele 16.00, cu turneul de la Baia de Arieş (la Complexul “Paradisul Apusenilor”), următoarele turnee fiind programate vineri 18 iulie, orele 16.00, la Câmpeni (Hotel Tulnicul) şi sâmbătă 19 iulie, orele 10.00, la Avram Iancu (în sediul primăriei). Primele trei etape ale “Open Şah Alba 2014” se vor desfăşura în munţii Apuseni şi se vor bucura de participarea a circa 40-50 de jucători în fiecare etapă, deja fiind înscrişi şahişti din judeţele Cluj, Mureş, Sibiu, Timiş, Brăila, Olt şi Alba, mulţi dintre ei venind în Apuseni împreună cu familia nu doar pentru participarea la turneele de şah, dar mai ales atraşi de frumuseţile zonei şi din dorinţa de a participa şi la Târgul de fete de pe Muntele Găina.

*Trei zile de şah în Apuseni, la Baia de Arieş, Câmpeni şi Avram Iancu

Atât ca număr de participanţi cât şi ca nivel, turneele sunt cele mai importante organizate vreodată Munţii Apuseni, zona aceasta fiind, din păcate, una cu o activitate şahistă mai redusă. Organizatorii doresc ca festivalul “Open Şah Alba 2014” să ajute la promovarea şahului în întreg judeţul Alba şi la atragerea spre sportul minţii a cât mai multor copii, mai ales că şahul a devenit din acest an o disciplină şcolară opţională. De aceea toţi copiii care vor asista la turneele din Baia de Arieş, Câmpeni şi Avram Iancu vor primi gratuit din partea organizatorilor broşuri de inţiere şi vor fi luaţi în evidenţa Asociaţiei Judeţene de Şah Alba pentru a putea fi susţinuţi în continuare dacă doresc să studieze şahul într-un cadru organizat.

Fondul total de premiere al festivalului este de 15.000 lei, câte 800 lei în fiecare din cele 10 turnee de calificare şi 7000 lei în cele 7 secţiuni ale turneului final (seniori, veterani, feminin, copii sub 8 ani, copii sub 10 ani, copii sub 12 ani şi campioni locali) care se va desfăşura în luna august. La turneele din cadrul festivalului pot participa atât jucători legitimaţi, cât şi amatori, existând premii pentru primii clasaţi în clasamentul general şi premii speciale pentru veterani, femei, copii (sub 8 ani, sub 10 ani, sub 12 ani) şi cei mai buni jucători din fiecare din localităţile care vor găzdui festivalul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă

Dan HENEGAR

Publicat

în

Industria Galda de Jos – CSM Unirea Alba Iulia, un nou derby „de Alba” | CSU Alba Iulia – deplasare la Ungheni, Metalurgistul Cugir, joc acasă O nouă etapă în eșalonul terț, un nou derby „de Alba”, la Galda de Jos, între Industria și CSM Unirea Alba Iulia. Metalurgistul Cugir joacă în fața fanilor cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea