Rămâi conectat

Actualitate

Omul de afaceri sibian Ilie Carabulea a fost eliberat din Penitenciarul Aiud

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Ilie Carabulea, încarcerat la Penitenciarul din Aiud după ce a primit o condamnare de un an şi jumătate cu executare, pentru infracţiuni de corupţie, pleacă astăzi, liber, din închisoare.

Tribunalul Alba a respins recursul formulat de Direcția Națională Anticorupție, astfel că omul de afaceri sibian poate prăsi Penitenciarul Aiud după numai cinci luni de închisoare.

Hotărârea de eliberare a omului de afaceri a fost luată de instanţa din Aiud, în urma recomandărilor făcute de conducerea Penitenciarului Aiud. La baza deciziei de reducere a timpului de ispăşire a pedepsei a stat faptul că omul de afaceri are peste 60 de ani, motiv pentru care s-a cerut reducerea pedepsei cu o treime, și faptul că a muncit în închisoare şi că  nu a avut abateri pe perioada detenţiei.

Potrivit reprezentanţilor penitenciarului, Ilie Carabulea a lucrat în închisoare ca bibliotecar și a făcut și un curs de calificare în meseria lucrător în confecţii piele şi înlocuitori. De asemenea, acesta a scris articole pentru revista penitenciarului.

Vă reamintim că Ilie Carabulea, asociat şi administrator al societăţilor comerciale din cadrul Atlassib Holding Sibiu, cu o avere de peste 200 milioane de euro, a fost trimis în judecată de DNA Alba Iulia, fiind acuzat că i-a dat mită prim-procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu, Florin Apostu, care, la rândul său a primit o pedeapsă de 5 ani închisoare pentru luare de mită.

În acelaşi dosar a mai fost condamnat definitiv Tiberiu Narcis Popescu, fost ofiţer SRI Sibiu, la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare în regim de detenţie pentru dare de mită, complicitate la infracţiunea de favorizare a infractorului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Programul Rabla pentru Electrocasnice nu se va mai ține în 2024: AFM nu mai are buget pentru o nouă sesiune de finanțare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Programul Rabla pentru Electrocasnice nu se va mai ține în 2024: AFM nu mai are buget pentru o nouă sesiune de finanțare Programul „Rabla pentru Electrocasnice” nu se va mai desfășura în 2024, pentru faptul că Ministerul Mediului, Apel și Pădurilor nu a prioritizat acest program. „Politicile, strategiile de mediu și prioritizarea lansării programelor sunt […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea