Omul de afaceri Ariganello Pasqualino a fost predat autorităților italiene

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Afaceristul a fost arestat la Alba Iulia pentru o condamnare în Italia la 9 ani și 3 luni de închisoare

Avocații acestuia au încercat până în ultimul moment să obțină rămânerea acestuia în România. Curtea de Apel a judecat în 27 martie, o contestație la executare cu privire la mandatul european de arestare, care a fost respinsă de instanță ca fiind inadmisibilă. De asemenea, a fost formulată și o cerere de revocare a măsurii arestării preventive, respinsă, de asemenea, de instanța de judecată. Ariganello Pasqualino nu a fost prezent la Curtea de Apel, acesta fiind trensferat în cursul zilei de lunii autorităților italiene.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Omul de afaceri era urmărit internaţional pentru o condamnare la 9 ani, 3 luni şi 29 de zile de închisoare. Acesta a fost arestat în 26 februarie, dar nu a fost pedat până acum deoarece a fost internat la începutul lunii martie, la Spitalul Județean Alba, cu suspiciunea unui accident vascular cerebral. Pasqualino locuia la Alba Iulia din 2011 și a avut, la un moment dat, afaceri profitabile în domeniul construcțiilor. Acesta a solicitat la audierile de la Curtea de Apel să fie lăsat, în continuare, să stea în România de unde ar putea să își rezolve problemele penale pe care e are în Italia.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

”Din mandatul european de arestare rezultă că persoana solicitată a avut cunoştinţă de proces şi a fost reprezentată de un avocat desemnat de aceasta. De asemenea nici împrejurarea că persoana solicitată suferă de afecţiuni nu duce la refuzul de executare a mandatului european, întrucât nu este dovedit conform documentelor medicale depuse de persoana solicitată că afecţiunile invocate sunt grave şi îi pun în pericol viaţa astfel că aceasta nu ar putea suporta starea de detenţie până la predarea sa către autorităţile italiene. Pentru aceste motive, constatând că sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de dispoziţiile legale mai sus amintite şi că nu este incident în cauză niciunul din motivele obligatorii sau opţionale de refuz al executării, Curtea va dispune punerea în executare a mandatului european de arestare emis de autorităţile judiciare italiene”, se afirmă în motivarea deciziei de arestare preventivă de la Curtea de Apel.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

roman 29 martie 2018 at 12:23

AFARA CU GUNOAIELE! CU TOATE!

Comentariile sunt oprite