Rămâi conectat

Ştirea zilei

OMS a luat în vizor criza de medici din România. Declarațiile directorului Regional al Organizației

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

OMS a luat în vizor criza de medici din România. Declarațiile directorului Regional al Organizației

Criza de medici şi asistenţi din România ameninţă vieţilor bolnavilor care ar putea aştepta şi mai mult pentru a primi îngrijiri medicale. Semnalul de alarmă a venit chiar din partea directorului Regional al OMS Europa.

Acesta a declarat că întreaga ţară se confruntă cu această criză. Mai mult, susţine că până la 40% dintre medicii din România urmează să se pensioneze în următorii zece ani, însă momentan nu există un plan în acest sens.

La noi în ţară există sute de localităţi unde nu există nici măcar un medic de familie.

Criza forţei de muncă ameninţă sistemele sanitare din mai multe zone ale Europei. Chiar şi doctorii din Marea Britanie se plâng că au perioade în care simt că le scapă lucrurile de sub control din cauza numărului uriaş de bolnavi care s-a dublat în ultimii ani.

În România din cei aproximativ 55 de mii de medici, aproape jumătate lucrează în spitalele din Capitală. Potrivit statisticilor un sfert din totalul doctorilor afirmă că ar pleca din România. Ministrul Sănătăţii spune că problema personalului medical s-ar putea rezolva mai uşor dacă ar exista implicare din partea autorităţilor locale.

Criza medicilor din România a ajuns şi în vizorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Reprezentanţii biroului regional pentru Europa au ajuns la Bucureşti unde au semnat o declaraţie privind modalităţile de asigurare a resurselor umane din sănătate.

România este lider în Europa în ceea ce priveşte pregătirea medicilor şi asistenţilor, cu toate acesta, în ultimii ani au plecat din ţară noastra aproximativ 4000 de medici de famile.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Două eleve de la Colegiul Militar din Alba Iulia s-au calificat la faza națională a Olimpiadei de Limba și literatura română

Ziarul Unirea

Publicat

în

Două eleve de la Colegiul Militar din Alba Iulia s-au calificat la faza națională a Olimpiadei de Limba și literatura română Două eleve de la Colegiul Militar din Alba Iulia s-au calificat la faza națională a Olimpiadei de Limba și literatura română după ce au obținut Premiul I la faza județeană a concursului. Alte două […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea