Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Omagiu lui Mihai Eminescu, la 134 de ani de la moartea poetului: Programul activităților Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Omagiu lui Mihai Eminescu, la 134 de ani de la moartea poetului: Programul activităților Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba

Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba vă propun joi, 15 iunie 2023, un program omagial dedicat lui Mihai Eminescu, la 134 de ani de la moartea poetului. Acesta va cuprinde o serie de manifestări culturale și momente de evocare a vieții și operei poetului nostru național, la care sunteți așteptați să participați și dumneavoastră, dar care vor putea fi urmărite și online, pe pagina de Facebook a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, cu începere de la ora 8.30 și până la ora 18.00. Dintre acestea amintim: Citindu-l pe Eminescu – lectură pentru cei mici, Eminescu și copiii – concurs de cultură generală, recomandări de carte.

La ora 12.00, pe Aleea Scriitorilor din Alba Iulia va avea loc momentul depunerii de flori, la bustul poetului, urmat de un scurt program comemorativ.

Citește și: Mihai Eminescu, date biografice: Viaţa şi opera poetului naţional

Activitatea principală a zilei se va desfășura la sediul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, acolo unde, începând cu ora 17.00, lector universitar doctor Silviu Mihăilă, de la Academia de Studii Economice București, va susține conferința De ce să-l mai citim pe Eminescu în secolul XXI?, urmată de un moment muzical din lirica eminesciană, în interpretarea Școlii de Folk, coordonator prof. Daniel Avram.

Cu această ocazie va fi vernisată și expoziția de pictură a Alexandrinei Moldoveanu, Pictând cu îngerii pe umăr, prezentată de Ana Cosma Șerdean, de la Centrul de Resurse Academia Doamnelor Alba Iulia.

Citește și: Rugăciunea neștiută a lui Mihai Eminescu, care l-a impresionat și pe Papă. Versurile au fost recitate în limba română, la Vatican

În încheierea programului, momentul Eminescu, aproape de noi îi aduce în fața publicului pe Elena Anghel Coman, care va recita din opera eminesciană, și pe baritonul Cătălin Ioan Nistor, manager la Școala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj Napoca, care va susține un recital de romanțe, acompaniat la pian de prof. Ovidiu Pârjol.

Activitățile de joi, organizate în parteneriat cu Palatul Copiilor Alba, Școala Gimnazială „Ion Agârbiceanu” Alba Iulia și Centrul de Resurse Academia Doamnelor Alba Iulia, fac parte din programul 4IDENTITATE ȘI VALORI CULTURALE, proiect 4.2 Mihai Eminescu. Vă așteptăm!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Zece reguli esențiale pentru drumeții în siguranță pe perioada de minivacanță: Precizările făcute de Salvamont România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Zece reguli esențiale pentru drumeții în siguranță pe perioada de minivacanță: Precizările făcute de Salvamont România Salvamont România a întocmit o listă de 10 reglui esențiale pentru oamenii care doresc să facă drumeții în perioada de minivacanță. Având în vedere creșterea numărului de turiști din această perioadă, determinată de minivacanța de 1 Mai și Paște, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea