Rămâi conectat

Actualitate

O treime din românii care îşi petrec vacanţele de vară în străinătate le achită în rate

Ziarul Unirea

Publicat

în

O treime dintre românii care pleacă vara la mare în străinătate își achită vacanțele în tranșe, direct la turoperator, cei mai mulți dintre aceștia fiind familii cu copii. Până la 31 martie au cumpărat deja sejururi pentru vacanța de vară în afara țării, prin programele Early Booking, aproape jumătate dintre turiștii români, potrivit unui studiu al Christian Tour, cea mai mare agenție de turism din România.
Din datele agenției se poate estima că aproximativ 45% dintre turiștii care aleg sejururi pentru vara acestui an și-au achiziționat deja pachetele de vacanță în primele perioade de reduceri Early Booking, adică până la 31 martie. Procentul a crescut considerabil în ultimii 5 ani, iar asta se datorează, pe de o parte, faptului ca touroperatorii se întrec în lansarea ofertelor First Minute și Early Booking foarte devreme.
„Practic, nici nu se încheie bine sezonul de vară că la 1 octombrie deja se lansează programele de sejur pentru vara anului următor. Beneficiind de reduceri consistente și ajungând astfel să plătească la jumătate contravaloarea unui sejur charter, românii au devenit tot mai interesați să-și rezerve din timp vacanța cea mai importantă din an”, declară Marius Pandel, CEO Christian Tour. În plus, cei care cumpără pachetul din timp vor să se asigure că vor găsi exact sejurul dorit, având de ales din oferte diferite.
Vacanțele pot fi achitate în mai multe tranșe, cu un avans ce variază între 25 euro/persoană în perioada First Minute (până la 31 decembrie) și nu depășește 30% în perioadele de Early Booking (de regulă, până la 31 martie). Restul contravalorii pachetului poate fi achitat în câte tranșe dorește turistul, până la maximum 21 zile înainte de călătorie. Din datele Christian Tour, se poate spune că 30% dintre turiști își plătesc vacanța în rate.
„Practic este vorba de un sistem similar ratelor, direct la touroperator, fără dobândă. Opțiunea de a achita în tranșe este de obicei aleasă de către familii, acestea rezervând pachete mai costisitoare pentru doi adulți și doi copii, de exemplu, și fiind astfel avantajate de posibilitatea achitării în mai multe tranșe”, a mai spus Marius Pandel.

În topul destinațiilor alese de către români pentru vacanțele de vară cumpărate până la 31 martie conduce Antalya (mai bine de jumătate din sezon sunt pline avioanele, iar pentru multe plecări, cu precădere cele de la final de iunie, când copiii intră în vacanță, pachetele disponibile sunt deja sold out), urmată de Insula Rodos, Insula Creta (pentru care Christian Tour a suplimentat unele plecari pentru mai-iunie din București și Cluj, pe fondul cererii foarte mari), Insula Zakynthos (tot pe fondul cererii mari s-au suplimentat unele plecari pentru mai-iunie din București și Cluj) și Insula Tenerife.

Topul destinațiilor selectate pentru perioada Early Booking s-a modificat semnificativ în comparație cu ultimele sezoane. Au apărut pe de o parte noi destinații charter care ușor, ușor, s-au impus în preferințele turiștilor români, iar un bun exemplu în acest sens sunt Insulele Mallorca sau Tenerife.
Acestea au devenit atractive pentru turiștii români în primul rând datorită faptului că au fost conectate de România prin curse charter directe, accesibile din marile orașe ale țării, precum București, Cluj Napoca sau Timișoara. De asemenea, aceste destinații au devenit o alternativă viabilă la destinațiile deja intens frecventate de români, cum sunt cele din Grecia sau Turcia. Pe de altă parte, multe dintre destinațiile celebre în sezoanele anterioare au fost suplimentate ca număr de chartere pentru acest sezon și s-au adăugat, de asemenea, plecări din alte orașe ale țării. Un exemplu în acest sens sunt destinațiile Corfu sau Santorini, pentru care se înregistrează cereri crescute de la an la an.
Perioada de reduceri Early Booking continuă și în luna aprilie, existând hoteluri cu discounturi de până la 35-40% din tariful integral în sezon. „Până la începerea efectivă a sezonului pe toate destinațiile touroperate anul acesta, adică 1 iunie, ne așteptăm ca aproximativ 55-60% dintre turiștii amatori ai sezonului estival să-și fi rezervat deja o vacanță”, a mai completat Marius Pandel, CEO Christian Tour.

Christian Tour este cea mai mare agenție de turism din România și, împreună cu toate companiile din grupul său, a înregistrat în anul 2015 o cifră de afaceri de peste 70 de milioane de euro. Cu o istorie de 20 ani în piața de turism autohton, Christian Tour deține în acest moment 31 de agenții proprii în toată România, plus patru filiale în Ungaria, Polonia, Serbia și Republica Moldova, rămânând în continuare cel mai mare turoperator pe vacanțe de tip charter din România și lider de piață pentru numărul de turiști care au ales să călătorească cu acesta.

Sursa: profit.ro

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate Prin intermediul unui ordin semnat de președintele CNAS și publicat în Monitorul Oficial, s-a introdus o nouă regulă referitoare la prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a Cardului Național de Asigurări de Sănătate până la momentul emiterii cardului duplicat. Citește și: Cardul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea