O primărie din Alba cu șapte angajați nu mai poate plăti salariile după ce a aplicat Legea salarizării

Primăria comunei Ceru Băcăinți, din județul Alba, care are cinci angajați fără primar și viceprimar, nu mai poate plăti salariile, după ce a aplicat Legea salarizării. ”Dacă nu primim nimic la rectificare până la sfârșitul anului, ne-am dus cu pluta. Mi se rupe sufletul”, spune primarul Ioan Trif.

Ceru Băcăinți este cea mai săracă localitate din județul Alba, iar pe teritoriul ei, de aproape 5.000 de hectare, trăiesc 270 de persoane, jumătate fiind trecuți de 60 de ani. Pe raza comunei un singur magazin desfășoară activitate comercială, iar primarul comunei, Ioan Trif, a declarat că impozitele nu s-au mărit, deoarece aleșii locali s-au ”gândit la oameni”.

ELIT

Întrebat dacă primăria poate plăti salariile după aplicarea Legii salarizării, primarul Ioan Trif a spus că doar dacă se ia un împrumut.

”Nu avem bani de salarii de aici încolo. Dacă nu primim nimic la rectificare până la sfârșitul anului, ne-am dus cu pluta. Nu avem niciun leu pentru salarii nici pentru facturi, nici pentru nimic (…) Mi se rupe sufletul. Nu știu dacă luăm salariul și nu știu dacă aș vrea să încercați să trăiți sentimentul acesta să nu vină banii. Deja suntem în imposibilitate de a plăti. Pe iulie am luat banii, pe august să vedem, nu știu dacă reușim. Să vedem dacă putem împrumuta, contabila se ocupă”, a spus Ioan Trif.

Primăria Ceru Băcăinți are patru referenți și un consilier superior, care se ocupă de registrul agricol, casierie, asistența socială, starea civilă și arhivă, a explicat primarul. Trei dintre ei au avut salariul 1.250 de lei, iar la doi a crescut la 1.700 de lei, respectiv 2.000 de lei. De asemenea, la ceilalți doi angajați, salariile au crescut de la 1.750 de lei, la 2.000 de lei.

Primarul Ioan Trif câștigă 4.000 de lei net.

”Câștig patru salarii minime, dar n-am nicio vină. M-aș fi mulțumit și cu mai puțin, am fost și în șomaj și am trăit la fel”, a spus primarul.

Nici în 2018 primarul nu este optimist că va fi mai bine, precizând că se așteaptă să fie bani pentru primele 6-7 luni.

”E bine și așa rău, soluția ar fi la cei care ne conduc să găsească o soluție cu ăștia mici”, a conchis Ioan Trif.

Din cauza că are puțini contribuabili la bugetul local, Primăria comunei Ceru Băcăinți, a rămas, șase luni de la alegerile locale, fără viceprimar, primarul Ioan Trif invocând într-una dintre ședințele de consiliu local că oricum nu sunt bani să-l plătească. De asemenea, contabilitatea este externalizată, iar postul de secretară nu a mai fost scos la concurs, această muncă fiind făcută de unul dintre angajați.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

3 Comentarii

Alegatorul 13 septembrie 2017 at 20:18

Legea spune, daca sunt bani, ai dai, nu ai nu dai.

prostia 14 septembrie 2017 at 8:59

Sa scoata bani de la cei care au propus in consiliul local majorarile fara sa stie ca au un bugeta peste care nu pot sari, ca si de la prostovanii care au aprobat! Habarnistii nu au habar ce voteaza !

gino 14 septembrie 2017 at 10:20

Astfel de primarii nu ar trebui sa existe. Oricum nu au bani pentru investitii, scoli etc deoarece localitatea este foarte mica. Oamenii nu sunt de vina insa lucrurile trebuie gandite altfel.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...