Rămâi conectat

Actualitate

O nouă probă pentru viitorii şoferi la examenul pentru PERMISUL auto: Curs de prim ajutor în trafic – PROIECT

Ziarul Unirea

Publicat

în

Se complică examenul pentru PERMISUL auto. Acesta urmează să includă încă o probă de evaluare, ce constă în verificarea cunoștințelor medicale. Studenții școlilor auto vor fi obligați să parcurgă un curs de prim ajutor în trafic, la care să susțină și un examen, pentru a obține ulterior permisul de conducere.

Măsura este prevăzută în propunerea legislativă pentru completarea art.23 din OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi este publicată în Monitorul Oficial.

„În vederea obţinerii permisului de conducere, candidaţii au obligaţia de a efectua, pe parcursul activităţilor de pregătire teoretică şi practică, şi promova un curs de prim ajutor în trafic”, se arată în propunerea aflată acum în dezbatere, potrivit avocatnet.ro.

Proiectul are nevoie de votul parlamentarilor pentru a intra în vigoare. Acesta se află în stadiul de dezbatere în cadrul Senatului.

Prin implementarea acestui proiect, şoferii vor putea asigura rapid şi corect măsurile de prim ajutor. La baza iniţiativei stau date ştiinţifice şi statistici potrivit cărora intervenţia rapidă creşte şansele de supravieţuire, peste 50% din decese au loc în primele minute după accident şi rata mortalităţii în accidentele rutiere din România este în creştere.

În Uniunea Europeană 16 state, printre care se numără Anglia, Germania, Norvegia, Elveţia sau Danemarca, au implementat deja obligativitatea instruirii şi testării măsurilor de prim ajutor pentru toţi cei care doresc să obţină un permis de conducere.

Sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea