Rămâi conectat

Curier Județean

O nouă ”poartă de acces” din Alba în Sibiu: S-a asfaltat drumul din Gârbova care face legătura cu Poiana Sibiului, Jina și Transalpina

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
O nouă ”poartă de acces” din Alba în Sibiu: S-a asfaltat drumul din Gârbova care face legătura cu Poiana Sibiului, Jina și Transalpina

Un nou drum din județul Alba a fost modernizat, este vorba despre drumul din Gârbova care face legătura cu Poaiana Sibiului, Jina și Transalpina.

Am efectuat, în acest sfârșit de săptămână, alături de primarul social-democrat Ioan Muntean, o vizită pe șantierul drumului comunal care face legătura între Gârbova și Poiana Sibiului. Acesta este finalizat în proporție de 90% și va fi deschis circulației zilele următoare. Drumul reprezintă o nouă ”poartă de acces”, din județul Alba, în județul Sibiu și scurtează distanța din Gârbova până pe Transalpina cu mulți kilometri.

Acest lucru înseamnă, pe de o parte, că turiștii care merg pe Transalpina pot ajunge mult mai ușor în Gârbova – comună deosebită, locuită odinioară de sași, cu obiceiuri și tradiții interesante, potențial turistic și obiective care merită vizitate. De asemenea, drumul deservește foarte multe terenuri agricole cultivate în fiecare an.

Finanțarea lucrărilor de modernizare a fost asigurată prin Planul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), fiind aprobată și susținută de Guvernul Social-Democrat. Lucrările au fost stopate din cauza scumpirilor la materialele de construcții, fiind reluate în urma diligențelor depuse de primarul PSD Muntean Nelutu .

Drumul necesar a fi reabilitat are circa 3 kilometri în județul Alba, pe acesta fiind așternut asfalt. Circa 600 de metri de drum greu accesibil se află în județul vecin. În urma demersurilor primarului PSD Ioan Muntean acest tronson a intrat în planurile de modernizare ale Consiliului Județean Sibiu.

Mă bucur pentru această reușită și pentru locuitorii din Gârbova și împrejurimi! PSD a susținut mereu proiectele importante pentru comunitate, proiectele de infrastructură fiind pe primul plan!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Proiectul ”Siguranța Copiilor ne Unește pe Toți – SCUT”: Activități informativ – preventive și competiții sportive pentru elevii din 10 licee din Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Proiectul ”Siguranța Copiilor ne Unește pe Toți – SCUT”: Activități informativ – preventive și competiții sportive pentru elevii din 10 licee din Alba Proiectul, sugestiv intitulat, ”Siguranța Copiilor ne Unește pe Toți – SCUT” se desfășoară și în acest an, în perioada aprilie – iunie 2024. Inspectoratul de Poliție Județean Alba împreună cu Primăria Municipiului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea