Rămâi conectat

Sport

O nouă plecare de marcă de la CSU Alba Iulia, Alexandra Uiuiu – la CSM Satu Mare

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

alexandra-uiuiu-csu-alba-iulia-3Alexandra Uiuiu, căpitanul formaţiei universitare de baschet feminin CSU Alba Iulia, echipă ajunsă din motive financiare în eşalonul secund, a părăsit formaţia din Cetatea Marii Uniri, vicecampioană naţională sezonul trecut şi a semnat un contract cu CSM Satu Mare, echipă ce va activa în prima ligă.

Am petrecut o perioadă foarte bună la Alba Iulia, ţin la acest club, îl respect. Am evoluat 5 ani pentru CSU, am stat aici cel mai mult în cariera mea, firesc că există sentimente deosebit de plăcute. Normal că mi-aş dori să revin în viitor aici, la Alba Iulia„, a spus Alexandra Uiuiu.

Internaţionala „tricoloră”, în vârstă de 27 de ani are la activ o perioadă îndelungată petrecută la CSU Alba Iulia şi era cea mai experimentată echipieră a formaţiei condusă de Nicuşor Marcu. Iniţial, după ce s-a abandonat activitatea pe prima scenă, Alexandra Uiuiu a anunţat că vrea să continue la Alba Iulia, dar oferta sătmareană a convins-o să plece.

*Va reveni în noiembrie

După ce a suferit o accidentare complicată la genunchiul drept, în 2015, suportând o intervenţie chirurgicală la ligamentele încrucişate, motiv pentru care a stat o perioada îndelungată departe de parchet, Alexandra Uiuiu a revenit pentru două luni pe teren (sfârşitul anului trecut şi începutul anului acesta), dar s-a reaccidentat şi va reintra în circuit în luna noiembrie, momentan bifând perioada de recuperare. „Faptul că CSU va activa în eşalonul secund a contat în luarea deciziei. Aveam nevoie de o schimbare, să ies din starea aceasta de confort, dată de perioada îndelungată petrecută la Alba Iulia, pentru a creşte, a progresa. Este important că rămân în circuitul primei scene„, a declarat Alexandra Uiuiu.

Jucătoarea originară din Sibiu este cea mai longevivă jucătoare din istoria CSU Alba Iulia şi încearcă să-şi aşeze cariera într-o nouă turnură, după ce a suferit din motive medicale.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea