Rămâi conectat

Actualitate

O nouă lege a educației ar putea fi finalizată până la sfârșitul anului – a spus ministrul Sorin Câmpeanu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, a precizat că până la sfârșitul anului ar putea fi finalizată o nouă lege a educației – rezultat al unei consultări largi, în cadrul căreia va trebui să se pronunțe și studenții, și profesorii, și angajatorii, și sindicatele din învățământ.

elevi HCC01„Am văzut cu toții ce a generat promovarea unei legi a educației prin asumarea răspunderii. Acest lucru nu trebuie să se mai întâmple. S-a stabilit, în urmă cu câteva zile, la o întâlnire comună cu reprezentanții sindicatelor din învățământul superior și din preuniversitar, necesitatea unei noi legi a educației. (…) Deja am stabilit, a fost rezultatul unei largi consultări, necesitatea unei noi legi a educației. Termenul pe care l-am propus pentru finalizarea acestei noi legi a educației este finalul anului acesta”, a precizat ministrul, adăugând că nu crede că „mai are sens” să mai fie aduse modificări la actuala lege.

Ministrul Cîmpeanu a susținut că este nevoie de o nouă lege a educației mai ales pentru a asigura „o coerență” cu alte reglementări legale în vigoare, dar și cu cerințele sistemului, care trebuie să fie legate „strâns” de cerințele mediului socio-economic.

„Noua lege va fi rezultatul unei consultări largi, în cadrul căreia va trebui să se pronunțe și studenții, și profesorii, și angajatorii, și sindicatele din învățământ, toți acești actori”, a subliniat demnitarul.

Sursa Agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea