Rămâi conectat

Ştirea zilei

O nouă grădiniță pentru preșcolarii din Ciugud: Licitația de peste 4 milioane de lei, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O nouă grădiniță pentru preșcolarii din Ciugud: Licitația de peste 4 milioane de lei, lansată în SEAP

Copiii din Ciugud vor putea beneficia de o nouă grădiniță în comuna Ciugud, licitația pentru restul lucrărilor de construcții, în cadrul proiectului „Dezvoltarea serviciilor socio-educative la nivelul Comunei Ciugud prin construirea unei grădinițe cu program prelungit”, a fost lansată în SEAP. Valoarea totală a investiției este de 4.059.282,04 de lei.

Obiectivul de investiție prevede construirea unei grădinițe cu program prelungit in zona industrială din comuna Ciugud. Necesitatea construcției unei grădinițe cu program prelungit în comuna Ciugud vine din nevoia de a crea pentru copiii preșcolari un mediu propice desfășurării activității didactice.

În acest moment grădinița din Comuna Ciugud funcționează într-o clădire aflată în stare mediocră funcțional și structural, și care nu oferă un mediu plăcut pentru copii, cadre didactice și părinți. Astfel construirea unei grădinițe cu program prelungit în comuna Ciugud reprezintă principala necesitate a autorității locale din sfera serviciilor didactice și școlare.

Oportunitatea construirii grădiniței este asigurată de finanțarea din Programul Național de Dezvoltare Rurală – PNDR 2014-2020.

Amplasamentul se află în intravilanul satului Drâmbar, comuna Ciugud, jud. Alba fiind proprietate publică a acestuia. Imobilul nu este inclus în listele monumentelor naturale ori în zona de protecție a acestora. Accesul se face din DJ 107.

Clădirea are structura de rezistență din pereți de zidărie de cărămidă plină, neconfinată, de circa 50 cm grosime la exterior si de circa 40-30 cm grosime la interior.

Grădinița se adresează copiilor cu vârstă preșcolară din comuna Ciugud și copiilor ai căror părinți activează în zona industrială aflată în proximitatea acesteia. Va funcționa cu program prelungit, pentru acordarea la programul de lucru al părinților.

Clădirea se înscrie într-un dreptunghi cu dimensiunile 46,85 x 27,40 m (47,05 x 27,60 m, incluzând și termosistemul), este în regim de înălțime P+1, etajul (cu o suprafață de cca. 10% din suprafața parterului) fiind rezervat administrației.

Descrierea lucrărilor propuse:

• Închiderile exterioare și compartimentările interioare;
• Finisaje exterioare
• Finisaje interioare
• Executare acoperiș si învelitoare
• Utilități (Rețea de energie electrica; Rețea de apa potabila; Rețea de canalizare; Rețea de gaze naturale; Rețea exterioara de hidranți);
• Amenajarea parcelei


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea