Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

O lucrare a pictorului Theodor Pallady – exponatul lunii august la Muzeul Unirii din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia va prezenta, marţi, 6 august, la ora 11.00, exponatul lunii august.  Cu această ocazie va fi expusă o pictură de mare valoare, intitulată Nud în fotoliu galben, realizată de artistul român Theodor Pallady.

Tabloul provine din vechea colecţie a muzeului albaiulian, fiind inclus în patrimoniul său în timpul directoratului lui Ioan Berciu, respectiv din intervalul 1938-1952. Databilă probabil, în anii ’30 ai secolului trecut (poate chiar anterior), după tuşele, pe care le regăsim în lucrările artistului din perioada când a activat mai ales în Franţa (1910-1940), lucrarea, o pictură în ulei pe carton, prezintă interes plastic deosebit”, precizează reprezentantul Muzeului Unirii.

Manifestarea este organizată de Consiliul Judeţean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia şi Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Detalii noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: Ce urmează pentru marele actor după operație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Detalii noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic: Ce urmează pentru marele actor după operație Florin Piersic a suferit o operație complicată la Spitalul Foișor din București. În cadrul procedurii chirurgicale dificile, medicii i-au implantat actorului o proteză temporară dotată cu o pompă de antibiotic, destinată să sterilizeze zona afectată. Evoluția postoperatorie a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea