Rămâi conectat

Ştirea zilei

O lecție pentru politicienii din Alba! Liderii politici din Cluj, uniți în jurul proiectului “Cluj Capitală Culturală a Europei”

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, liderii politici din Cluj și-au unit oficial forțele pentru susținerea candidaturii Clujului la titlul de Capitală Culturală a Europei (CCE) în 2021. Șefi ai PNL, PDL, PSD, UDMR, PC şi PPDD au semnat un protocol de colaboare în acest sens, Clujul devenind asfel primul oraş din România în care se semnează un asemenea protocol.

Logo-CAPITALA-EUROPEANAImportant de reținut este faptul că  acest demers reprezintă un criteriu ce trebuie bifat de toţi candidaţii la titlul CCE. Este totodată un criteriu, care pentru liderii politici din Alba pare imposibil de îndeplinit, proiectul candidaturii municipiului Alba Iulia la titlul de Capitală Culturală a Europei (CCE) în 2021, dispărând brusc din agenda politicienilor locali și a celor care s-au constituit într-un așa-zis “grup de susținere” al acestui proiect pentru Alba Iulia.

Analizând exemplul Sibiului, capitală culturală a Europei în anul 2007, putem afirma fără să greșim, că factorii de decizie din orice oraș ce are șanse să fie desemnat capitală culturală a Europei, așa cum este și cazul municipiului Alba Iulia, au obligația să lupte pentru acest obiectiv. Și primul pas, respectiv criteriu care ar trebui îndeplinit este unirea forțelor acestora pentru proiectul “Alba Iulia Capitală Culturală a Europei în 2021”.

“Acest criteriu se referă la capacitatea de a produce rezultate. Ciclicitatea politică a avut efecte negative şi a perturbat în anumite cazuri procesul de candidatura al unor oraşe. Acest protocol va asigura continuitatea administrativă în susţinerea candidaturii de Capitală Culturală Europeană 2021”, a declarat pentru presa clujeană Florin Moroşanu, preşedintele Asociaţiei Cluj-Napoca – Capitală Culturală Europeană 2020.

Radu Munteanu, fost rector al UTCN şi membru în conducerea Asociaţiei: “Gestul dumneavoastră dovedeşte prietenie faţă de oraş, mi se pare un gest excepţional. Toată lumea ştie ce înseamnă viaţa politică şi interesele politice, iar ce s-a întâmplat azi e o dovadă de maturitate şi responsabilitate a partidelor din Cluj. E un exemplu de urmat la nivelul întregii ţări”.

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu: “Acest protocol înseamnă susţinerea politică şi financiară a Consiliului Judeţean, a Consiliului Local, a parlamentarilor şi a altor factori de decizie. Până acum am vorbit cu eurpalamentarii liberali care aşteaptă proiecte din partea noastră pentru a le promova în grupul ALDE din Parlamentul European”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea