Rămâi conectat

Actualitate

O fotografie publicată de Traian Berbeceanu în prima zi de școală, la Deva, „aprinde” mediul online: „Am mulți prieteni foarte buni, unguri! Dar nu despre asta este vorba”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O fotografie publicată de Traian Berbeceanu în prima zi de școală, la Deva, „aprinde” mediul online: „Am mulți prieteni foarte buni, unguri! Dar nu despre asta este vorba”

Traian Berbeceanu, fostul comandant al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate din Alba Iulia, în prezent administrator public al Devei, a postat o fotografie din timpul ceremoniei de inaugurare a anului școlar.

„Deschiderea anului școlar la școala în limba maghiară Teglas Gabor din Deva, județul Hunedoara, România. P.S. Am mulți prieteni, foarte buni, unguri! Dar nu despre asta este vorba…”, este mesajul lui Traian Berbeceanu.

Printre internauții părerile au fost împărțite, unii fiind indignații că ar fi fost afișat steagul maghiar, alții spunând că este doar o alegere nefericită.

„Traian Berbeceanu dacă e școala în limba maghiară din Deva, de ce nu pot folosi culorile drapelului Ungariei pe masă?
Întreb pentru că sunt la intrarea în British School cu un berbec și prietenii mei, și-aș vrea să știu dacă intrăm peste ei să le rupem steagurile sau nu….”

„Puteau măcar să pună și steagul României acolo într-un colț. Mai ales că este vorba de o școală. Copiii trebuiesc educați nu încurajați la ură..de aceea nu mai dispare acest fenomen din ținutul secuiesc”

„Unde sunt autoritățile din România care ar fi trebuit să vegheze la respectarea legii? În SUA, dacă mergi la orice instituție publică și nu vb.engleză, poți să uiți de ce ai mers! La fel sin Rusia. Ce să mai vb de românii din Ungaria?!”

„În atenția unor persoane cu tendințe şovine, xenofobe extremiste şi antisemite, am şi eu o întrebare şi rugăminte:
Putem trăi în pace şi prietenie, chiar dacă sunteți cetățeni români de alte naționalități, sub tricolorul românesc, căci totuşi trăim în România, fără provocări, în respect şi armonie, măcar 100 de ani ??? În primul rând suntem oameni, ar trebui lăsate la o parte manipulările şi dezbinările şi toate problemele şi neînțelegerile să fie rezolvate paşnic, prin dialog civilizat la masa negocierilor… mulțumesc pentru înțelegere!”

„Este simplu, trebuiau demiși organizatorii instant, fără drept la replică, trăim în România, afișăm drapelul acestei țări. Că se preda în altă limba și asta este discutabil, limba țării este limba Română, iar școală ar trebui să se desfășoare în această limba, că sunt clase în câte se preda intensiv engleaza sau altă limba internațională pot fi numite cazuri izolate.”

„Eu cred că nu a fost premeditat, erau de pe timpul lui Vadim Tudor şi nu au mai cumpărat altele”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea