// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

O femeie de 79 de ani din Alba a murit după ce a locuit mai multe zile într-o casă neîncălzită

O femeie de 79 de ani cu probleme de sănătate din localitatea Războieni, județul Alba, a murit luni seara, după ce a locuit mai multe zile într-o casă neîncălzită corespunzător, fiind transportată la spital în comă cu hipotermie, având temperatura corpului 28 de grade Celsius și glicemia foarte scăzută.

ambulantaManagerul Serviciului de Ambulanță al Județului Alba, Marius Șuluțiu, a declarat că femeia a fost transportată la Spitalul din Aiud, unde i s-a ridicat temperatura corpului, iar apoi a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Alba Iulia, însă medicii nu au putut să-i salveze viața.

”Starea femeii nu s-a ameliorat, rămânând critică, astfel s-a luat decizia să fie transportată la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia, unde a decedat”, a spus Marius Șuluțiu.

Reprezentanții Unității de Primiri Urgențe (UPU) ai Spitalului Județean din Alba Iulia, au declarat că femeia locuia în casă cu fiul ei, în vârstă 55 de ani, care nu a fost afectat de temperatura improprie din locuință.

”Femeia a murit din cauza hipotermiei prelungite. În casa respectivă a fost mai multe zile frig. A avut cangrenă, posibil din cauza degerăturilor. La noi a ajuns după ora 17.00 și a intrat în stop cardio-respirator cinci ore mai târziu”, potrivit reprezentanților UPU Alba Iulia.

Casa unde locuia femeia cu fiul ei era racordă la gaz, însă aceștia nu o încălzeau pentru a face economie. Femeia a fost grav afectată de frigul din locuință din cauza vârstei și a faptului că petrecea mult timp la pat. Ea avea mai multe probleme de sănătate. 

Județul Alba s-a aflat, luni și marți, sub cod portocaliu de vreme geroasă, iar potrivit meteorologilor, minimele au fost cuprinse între -29 și -15 grade Celsius.

În ultimele 48 de ore, în județul Alba, alte două persoane au fost transportate la spital în stare de hipotermie, însă au fost salvate de medici.

Marți dimineața, un bărbat din Baia de Arieș, a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Orășenesc Câmpeni, având temperatura corpului de 34 de grade Celsius, iar după ce a fost tratat a agresat verbal cadrele medicale. Acesta nu este primul caz de acest gen, spun medicii.  

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook 

2 Răspunsuri la O femeie de 79 de ani din Alba a murit după ce a locuit mai multe zile într-o casă neîncălzită

  1. 1 10.01.2017 la 16:31

    Asta este Romania reala domnilor politicieni ! Asta este Romania pe care ati distrus-o timp de 27 de ani aducand populatia la sapa de lemn ! Oamenii au ajuns sa stea in frig si sa rabde de foame ca nu mai au bani ! Ati ascultat si ati facut de tot ce v-a dictat UE si ati adus preturile la gaze si curent ca in Germania sau Franta insa pensiile si salariile sunt de DOUA ZECI de ori mai mici ca acolo !

  2. alo primaria 10.01.2017 la 17:22

    Unde sunt politrucii din satele alea unde mor omenii de frig/?/

    rusine celor care vor doar voturi de la acesti oameni…