Rămâi conectat

Curier Județean

O delegaţie din Cugir pleacă miercuri la „Târgul European” din Franţa

Ziarul Unirea

Publicat

în

timthumb.phpO delegaţie din Cugir condusă de primarul oraşului Adrian Teban pleacă miercuri la Rive de Gier în Franţa pentru a participa la „Târgul European”, un festival internaţional de folclor la care sunt invitate să ia parte 7 tari. 

Perioada deplasării este 14-16 iunie, pe lista participanţilor aflându-se primarul Adrian Teban, consilierii locali: Aurel Paştina, Ioan Ferchean, Radu Roşian, Sorin Vasile, precum şi un grup de 45 de persoane reprezentând Ansamblul Folcloric „Câmpul Pâinii” din Vinerea, taraful şi soliştii Casei de Cultura din Cugir. La Târgul organizat de francezi, membrii delegaţiei din Vinerea vor avea ocazia să prezinte participanţilor străini mâncare tradiţională cu specific ardelenesc.

 Festivalul de folclor de la Rive de Gier este organizat de primăria locală, în cadrul acestuia urmând să aibă loc, începând cu data de 15 iunie, numeroase reprezentări pe scenă, degustare de produse locale şi tradiţionale europene, din Romania, Slovacia, Spania, Maroc, Sicilia, Portugalia. Nu vor lipsii de la festival artişti şi artizani din ţările invitate.

Elit - Gustul Desăvârșit

Toate cheltuielile privind cazarea, transportul şi cele de delegare aferente vor fi suportate de la bugetul local. (C.P.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Program-pilot pentru alimentația elevilor din cinci școli și grădinițe din comuna Unirea: Licitația pentru servicii de catering, lansat în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Program-pilot pentru alimentația elevilor din cinci școli și grădinițe din comuna Unirea: Licitația pentru servicii de catering, lansat în SEAP

Primăria comunei Unirea a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru prestarea de servicii de catering pentru școli în cadrul unui program-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 450 de unități de învățământ preuniversitar de stat.

Valoarea totală estimată a contractului este de 582.543,36 lei, fără TVA.

Obiectul contractului de achiziție publică este constituit de „prestarea de servicii de catering pentru școli”, respectiv în cadrul Școlii Gimnaziale Avram Iancu, Școlii Gimnaziale „Gheorghe Maier”, Școalii Primare Dumbrava, GPN Unirea1 și Unirea2, GPN Ciugudu de Jos.

Elit - Gustul Desăvârșit

Serviciile de catering vor fi prestate țînându-se cont de următoarele aspecte minimale:

– Numărul estimat de zile de școlarizare/perioada de prestare a serviciilor de catering pentru care trebuie asigurate pachetele alimentare

– Numărul și categoriile de beneficiari și serviciilor de catering pentru școli

– Pentru compoziția meniului de hrană (stabilită prin caietul de sarcini), prestatorul va asigura meniul fiecărei zile în funcție de categoriile de beneficiari ai pachetelor alimentare (categorii care vor fi menționate prin notă de comandă zilnică). În acest sens, meniul va fi stabilit în conformitate cu necesitățile calorice și cantitative ale copiilor, cu respectarea reglementărilor legale (Ordinul 1563/2008). Prestatorul va semna o declarație de conformitate prin care își asumă respectarea condițiilor privind meniul, ambalarea, transportul și prestarea serviciilor de catering școlar , conform legislației în vigoare. Toate preparatele vor fi însoțite de o declarație de conformitate întocmită conform legii.

– Numărul de pachete alimentare (care vor fi asigurate conform cerințelor menționate)

– Programul de prestare a serviciilor (stabilit prin caietul de sarcini)

Perioada de prestare a serviciilor de catering va acoperi max 112 zile de școlarizare. Durata contractului: cu începere de la dată semnării contractului de achiziție, pe durata anului școlar 2022-2023, cu excepția vacanțelor școlare, a zilelor de weekend și a sărbătorilor legale.

Numărul de beneficiari ai pachetelor alimentare respectiv 378 copii care frecventează programul/cursurile unității de învățământ.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Reabilitarea străzilor și drumurilor din comuna Șibot: Undă verde din partea APM Alba

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Reabilitarea străzilor și drumurilor din comuna Șibot: Undă verde din partea APM Alba

Agenția pentru Protecția Mediului Alba a dat undă verde pentru proiectul „Reabilitare străzi și drumuri în comuna Șibot”, propus spre a fi amplasat în comuna Șibot, localitatea Balomiru de Câmp și localitatea Șibot.

Proiectul consta in reabilitarea unor drumuri existente, aflate intr-o stare avansata de degadare. Necesitatea lucrărilor propuse în prezentul proiect este în primul rând argumentată de starea fizică a drumurilor şi a străzii Gării. Prin proiect se propune lucrari de reabilitare prin mărirea capacităţii portante şi asfaltarea lor .

Elit - Gustul Desăvârșit

Drumurile comunale propuse sunt:

  • Localitatea Balomiru de Camp: drum local 1 L=1190m DC 57 T1 L=1229m, DC 57 T1 L=82m
  • Localitatea Sibot: Strada Garii L=698m.

Lungimea traseului propus spre modernizare este de 3199 m. S-a pastrat traseul existent al drumurilor cu corectii locale pentru incadrarea in prevederile STAS 863. Viteza de proiectare adoptata are valoare de 50 km/h, cu restrictii de viteza impuse de punctele obligate ale traseului.

Sistemul rutier proiectat va avea urmatoarele caracteristici:

– pe strada Garii in localitatea Sibot s-a prevazut structura rutiera noua: 4 cm strat de uzura din mixtura asfaltica BA16; 6 cm strat de legatura din beton asfaltic BAD22,4; 20 cm strat de baza din balast stabilizat; 35 cm strat de fundatie din balast;

– pe drumul local 1 si pe drumul comunal DC57(T1 si T2), unde exista trafic greu si unde se preconizeaza o crestere semnificativa a traficlui dupa deschiderea podului s-a prevazut urmatoarea structura rutiera:4 cm strat de uzura din mixtura asfaltica BA16;6 cm strat de legatura din beton asfaltic BAD22,4; 8 cm strat de baza din beton asfaltic AB31,5; 20 cm strat superior de fundatie din balast stabilizat; min. 35 cm strat de fundatie din balast(pietruire existenta +completare cu balast);

– In locurile unde nu este asigurata latimea partii carosabile la pietruirea existenta s-au prevazut casete de largire a fundateiei(35 cm de balast).

– Pe anumite tronsoane din cauza accesele la proprietati a fost necesara realizarea unui sistem rutier nou conform profilelor transversal tip: 4 cm strat de uzura din mixtura asfaltica BA16; 6 cm strat de legatura din beton asfaltic BAD22,4; 8 cm strat de baza din beton asfaltic AB31,5; 20 cm strat superior de fundatie din balast stabilizat; 35 cm strat de fundatie din balast

Pe drumul local 1 au fost prevazute trotuare pe partea stanga pe tronsonul km. 0+000km. 0+320 avand urmatorul sistem pietonal.

Scurgerea apelor

Scurgerea apelor se va realiza în primul rând prin pantele transversale si longitudinale proiectate.

Pentru rezolvarea scurgerii apelor s-au proiectat santuri de pamant care vor fi descrcate in 3 puturi drenante nou infiintate DN 800(din cauza lipsei de canale de descarcare) pe o lungime de 320m si 285 m de rigola carosabila prefabricata. Caminele de vizitare situate pe platforma drumului se vor ridica la cota.

Podete

Totodata pentru rezolvarea scurgerii apelor s-a prevazut realizarea unor podete tubulare noi si curatirea si repararea celor existente dupa cum urmeaza:

> DC 57 T1 km 1+460 podet existent degradat, se inlocuieste cu podet DN 1000 proiectat L=9.0 m, se vor realiza coronamente

> Drum local 1 km 0+250 podet la drum lateral, DN 400 proiectat L=9.0 m, se vor realiza coronamente


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Acțiuni pentru prevenirea comportamentelor delicvente în școli, desfășurate de polițiștii din județul Alba

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Acțiuni pentru prevenirea comportamentelor delicvente în școli, desfășurate de polițiștii din județul Alba

În săptămâna care se încheie, peste 300 de elevi și preșcolari din județul Alba au interacționat cu polițiștii, în cadrul unor activități dedicate siguranței. Temele prezentate au fost diverse, adaptate vârstelor participanților.

În perioada 14 – 18 noiembrie 2022, elevii școlilor gimnaziale din Șard, Săliște și Șibot și elevii Liceului ”Corneliu Medrea” din Zlatna, au primit explicații de la polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și de la cei ai Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, cu privire la consecinţele comportamentelor delincvente, cu accent asupra formelor de violență fizică și psihologică și au fost sprijiniți să conştientizeze pericolele la care se pot expune în mediul online.

Elit - Gustul Desăvârșit

Specialiștii Centrului Regional de Prevenire și Consiliere Antidrog Alba Iulia le-au explicat adolescenților consecințele devastatoare ale consumului de substanțe psihoactive.
În săptămâna care se încheie, polițiștii au participat și la întâlniri cu preșcolarii care frecventează Grădinițele ”Dumbrava Minunată” și ”Peștișorul de Aur” din Zlatna și Grădinița cu Program Prelungit nr.2 din Alba Iulia, cărora le-a prezentat lecției siguranței rutiere.

La activități au participat și polițiștii Serviciului Rutier, cei ai Serviciului de Ordine Publică și Polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea