O delegație a Colegiului ”HCC” din Alba Iulia a participat la un schimb internațional la Salzburg, în Austria

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

elevi HCC01Un grup de 38 de elevi şi  4 profesori ai Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia au participat la cel de-al treilea schimb internaţional în decurs de un an după cele din Koln şi Bruxelles în perioada 22-28 noiembrie 2014 la Salzburg la invitaţia  Bundesrealgymnasium Salzburg intitulat „Descoperă oameni trăieşte visul austriac”. 

Elevii şi profesorii albaiulieni au vizitat Casa lui Mozart, cetatea din Salzburg, Grădinile Mirabell, iar la Viena Palatul Schonnbrun şi grădinile,Palatul Hofburg şi alte obiective.

ELIT

Nu întâmplător a fost aleasă această perioadă a anului de către Bundesrealgymnasium Salzburg pentru că acum se poate simţi cel mai bine spiritul Crăciunului la renumitele târguri care se organizează în toată Austria , dar mai ales la Viena şi Salzburg

elevi HCC02Bundesrealgymnasium Salzburg, este un liceu de stat  cu tradiţie în Austria, cotat in liceele de top şi având  32 de clasele, 750 de elevi şi 93 de profesori.

Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia colaborează cu licee din Austria, Germania, Belgia şi Elveţia.

Schimbul cultural a fost organizat de directorul adjunct al Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia, prof. Sorin Schiau şi Gunter Bittner directorul Bundesrealgymnasium Salzburg şi  cu sprijinul Doamnei Daniela Muntean.

Schimbul a fost posibil datorită sprijinului Consiliului Local Alba, Consiliului Judeţean Alba şi următoarelor firme: ALBALACT S.A , Alpin 57 Lux., Kronospan S.A. ,Asociaţia Jidvei VIITOR pentru Educaţie, S.C. Marcons SRL., MADO SRL, Mavati Construct SRL, Omniasig , SUPREMIA GRUP,  şi

Elevii şi profesorii albaiulieni vor participa în primăvara anului viitor la un schimb cultural cu un liceu din Geneva.

Dragoș SUCIU

Email: dv.suciu@yahoo.com
Tel: 0740.084.098

Facebook