Rămâi conectat

Ştirea zilei

O comună din Apuseni trece la iluminatul modern cu LED-uri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Consilierii locali din comuna Albac au aprobat într-o recentă ședință indicatorii tehnico-economici aferenți obiectivului ”Proiectare, reabilitare și modernizare a sistemului de iluminat public din Albac”.

Valoarea totală a investiţiei, exclusiv TVA, pentru varianta adoptată, este de 228.090 de lei. Se intenționează înlocuirea completă a lămpilor existente cu lămpi cu tehnologie LED şi sistem inteligent de gestionare şi eficientizare a sistemului de iluminat stradal. Înlocuirea tuturor lămpilor – 240 de bucăți – presupune și eliminarea costurilor de mentenanţă.

Valoarea anuală a contractului de mentenanţă este de zero lei, lămpile având o garanție de 60 de luni, iar lucrările de montaj având o garanție de 24 de luni. Costurile cu achiziţia pentru corpurile de lampă complet echipate vor fi următoarele: lămpi 30W – 148 de bucăți x 570 de lei = 8.4360 de lei, lămpi 60W 92 de bucăți x 690 de lei = 63.480 de ei, acesorii, conectică, cleme, console – set 240 de bucăți x 135 de lei = 32.400 de lei, modernizare puncte aprindere 3 bucăți x 4750 de lei =14.250 de lei, manoperă montat – demontat 240 de bucăți x 140 de lei = 33.600 de lei.

Se prognozează că vor fi montate minimum 15-25 de lămpi pe zi, în funcţie de accesul pe locaţie şi activitatea de bază executată (înlocuirea unei lămpi existente sau completare în locul unei lămpi lipsă). Consumul mediu anual al celor 240 de lămpi inteligente va fi de 36,354 KWh. Sursele de finanţare ale investiţiei sunt fonduri de la bugetul local, modalitatea de plată fiind în 60 de rate egale.

foto: arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

UPDATE: FOTO | INCENDIU pe autostrada A10 Sebeș-Turda: O autobasculantă a luat foc pe sensul Turda-Sebeș. Trafic blocat

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE: FOTO | INCENDIU pe autostrada A10 Sebeș-Turda: O autobasculantă a luat foc pe sensul Turda-Sebeș. Trafic blocat Circulația este blocată temporar în urma unui incendiu produs la o autobasculantă pe A10 km 30, calea 2 (sensul Turda-Sebeș), a anunțat DRDP Cluj. Citește și: FOTO | INCENDIU violent izbucnit la un autoturism în zona Cetății: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea