Rămâi conectat

Ştirea zilei

O comună din Alba este atât de săracă încât nu și-a ales viceprimar, nu a angajat secretar și și-a externalizat contabilitatea!

Ziarul Unirea

Publicat

în

ceru-bacainti-1Sărăcie cruntă în unele comune din județul Alba, mai ales în cele cu număr mic de locuitori. De exemplu, comuna Ceru Băcăinți, care are doar puțin peste 300 de locuitori, iar contribuabili la bugetul local și mai puțini, a ajuns în situația de a nu mai avea capabilitatea financiară pentru a plăti salariile unor posturi de conducere din primărie. Așa încât nu și-a mai ales viceprimar, nu a mai organizat concurs pentru secretar și a externalizat contabilitatea.  

La aproape o jumătate de an de la alegerile locale, primăria din Ceru Băcăinţi n-a reuşit nici până în prezent să-şi aleagă viceprimarul. Potrivit unor consilieri locali ai comunei, de la prima şedinţă (eşuată) de alegere a viceprimarului, care a avut loc la jumătatea lunii iunie, primarul Ioan Trif n-a mai pus pe ordinea de zi a legislativului local alegerea celui de-al doilea edil al comunei. Interpelat de aleşii localităţii în legătură cu perpetuarea acestei situaţii, primarul le-a răspuns pur şi simplu că nu există bani pentru salariul viceprimarului, ţinând seama de insuficienţa veniturilor bugetare ale unei comune care numără puţin peste 300 de locuitori.

Mai mult, tot din lipsă de resurse financiare, n-a mai fost scos la concurs nici postul de secretar al primăriei. În ceea ce priveşte indemnizaţia de consilier, aceasta a fost acordată pe respectiva perioadă, doar într-o singură lună, iar probleme ar exista chiar şi cu plata salariilor celor câţiva angajaţi pe care îi mai are primăria.

În aceste condiţii, doi dintre pretendenţii la funcţia de viceprimar, fostul primar Remus Giurgiu şi fostul viceprimar Mircea Crişan, au renunţat la ambiţia de posibil edil, găsindu-şi deja locuri de muncă. Primul s-a întors la meseria sa de pădurar, iar cel de-al doilea s-a angajat la o prestigioasă firmă din Cugir. În plus de toate acestea, şi mai rău este faptul că, azi-mâine, comuna va rămâne şi cu tot mai puţini locuitori. (C.P.);(A.M.).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lia Iancu și Daniel Cârnaț, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, calificați la etapa națională olimpiadei de geografie. Alte premii obținute de elevii militari

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lia Iancu și Daniel Cârnaț, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, calificați la etapa națională olimpiadei de geografie. Alte premii obținute de elevii militari Lia Iancu și Daniel Cârnaț, de la Colegiul Militar din Alba Iulia, s-au calificat la etapa națională olimpiadei de geografie. Elevii militari au mai obținut un premiu II la același […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea