Rămâi conectat

Ştirea zilei

Numele lui Feneșer, în stenogramele DNA din dosarul de corupție de la ISCTR Cluj: Domn prefect, ăştia-s nişte retardaţi şi nişte cretini

Publicat

în

Numele prefectului de Alba, regăsit în stenogramele DNA din dosarul de corupție soldat cu arestarea directorului regional al ISCTR Cluj, Rareș Pop. Din discuţiile purtate de Rareş Pop, rezultă că scandalul a ajuns la ministrul Educaţiei şi la prefectul de Alba, Gheorghe Feneşer, care ar fi cerut ca toţi inspectorii de la ISCTR Alba să fie daţi afară.

Directorul regional al ISCTR Rareş Pop este acuzat de procurorii DNA că a dispus revocarea din funcţie a inspectorului coordonator al ISCTR Alba, Călin Corodea, deoarece doi inspectori de la această instituţie au amendat cu suma de 9.000 de lei, Şcoala Generală din Bistra, judeţul Alba. Cei doi inspectori au aplicat o sancţiune contravenţională deoarece microbuzul şcolar cu care elevii erau transportaţi la o şcoală din Alba Iulia, nu avea tahograf.

Stenograme DNA (preluare evz.ro):

Elit - Gustul Desăvârșit

Pop: „Am nişte retardaţi pe care nu-i pot ţine în frâu…”

Într-o discuţie telefonică purtată de directorul regional al ISCTR Rareş Pop şi inspectorul coordonator al ISCTR Cluj, Claudiu Crişan, rezultă că prefectul de Alba, Gheorghe Feneşer i-a solicitat, şefului de la Alba, un raport scris „cu situaţia penibilă” în care a fost pusă şcoala din Bistra. În această discuţie, Pop îi descrie lui Crişan o discuţie avută cu şeful ISCTR Alba, Călin Corodea, despre situaţia creată dar şi despre o alta, din trecut, când aceiaşi doi inspectori au aplicat legea de data asta cu maşinile Teatrului Român de Comedie.

Discuţie înregistrată în data de 27 martie 2014.

Pop: S-o dus băieţii, i-o … o amendă. L-o sunat prefectul acuma seara şi o zis: „până mâine vreau un raport scris, şi vreau să vă daţi toţi demisia şi vă dau afară…”
Crişan: Prefectu?
Pop: Prefectu de Alba.
Crişan: Ce proşti îs, mă!
Pop: Şi prefectu, Clau, îi de la PC.
Crişan: Ce tâmpit îi, mă!
Pop: Şi că: „io îmi bag … că băieţii o aplicat legea, că io fac raport acuma, un raport şi să ţi-l trimit ţie spre aprobat”. „Bă mie nu îmi faci niciun raport. Te duci mâine dimineaţă la prefect şi-i spui: domnu prefect îmi cer scuze că am nişte retardaţi pe care nu-i pot ţine în frâu…”.
Crişan: Ce prost îi, mă!
Pop: … şi nişte tâmpiţi. „Da ce să îi spun? Că am vorbit cu inspectoru şef teritorial şi o zis să nu fac raport?” Zic, „mă … pe mine nu mă băga”.
Crişan: Extraordinar ce tâmpit îi!
Pop: Deci io, mâine, o să aflu numărul prefectului de la Alba şi o să-l sun …
Crişan: Chiar te rog. Chiar te rog frumos.
Pop: Şi-o să-i spun „domn prefect, ăştia-s nişte retardaţi şi nişte cretini, şi io le-am spus să-şi vadă de … lor, da ei îs profesionişti”. Zic: „nu-i prima dată când boul ăla de Rusu şi de cretinu ălalalt s-o dus, o lăsat Teatru Român de Comedie care a venit la un spectacol caritabil …”
Crişan: Da.
Pop: … i-o lăsat în drum şi le-o suspendat dreptu de utilizare pentru şase luni.

„O să facă trafic profesionist la Sălaj”

În altă discuţie înregistrată în data de 28 martie 2014, între Rareş Pop şi inspectorul coordonator al ISCTR Alba, Călin Corodea, îi spune că îi va muta pe cei doi inspectori care i-au făcut necazuri la Bistra, la Sălaj.

Pop: Ei ce atitudine au.
Corodea: Cine?
Pop: Inspectorii ăştia fantomă.
Corodea: No, păi ştii bine că şi-au făcut datoria.
Pop: Aşa au zis că şi-au făcut datoria?
Corodea: Da.
Pop: Îs la serviciu?
Corodea: Unu.
Pop: Cine? Rusu?
Corodea: Aha.
Pop: Spune-i că de luna viitoare ă să facă trafic profesionist la Sălaj, exact aşa să-i transmiţi din partea mea.
Corodea: Am înţeles.
Pop: Şi săptămâna viitoare când vii cu maşina, vreau să vină şi ei doi la Cluj, deci chiar vreau să avem o discuţie cu ei pentru că-s nişte nermernici.

L-a lăsat şi fără funcţie şi fără maşină pe şeful ISCTR Alba

După câteva zile, ca să se răzbune şi mai tare pe şeful de la Alba care nu îl asculta, pe lângă faptul că l-a demis din funcţie, Rareş Pop i-a retras şi maşina. Într-o discuţie telefonică purtată de Pop cu inspectorul coordonator de la Cluj, Claudiu Crişan, directorul regional îi povesteşte cum l-a lăsat şi fără maşină pe Călin Corodea, în semn de „umilinţă maximă”.

Pop: Şi la Zehan să preia Opel-ul nou de la Corodea să fie umilinţă maximă.
Crişan: Corect.
Pop: Super, super, super.
Crişan: Asta e cea mai bună variantă şi zic dacă i-o propui lui Ştefan … şi numai bine ai o discuţie cu prefectul uite, domnule, că situaţia lui …
Pop: Am rezolvat problema, da.
Crişan: Vine domnul Zehan acolo.
Pop: Corect.

Sursa: Evz.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

La vară vom putea face baie la Complexul Balnear de la Ocna Mureș. Silviu Vințeler: „Dacă vreți să îmbinați tratamentul cu distracția aici puteți face asta”

Publicat

în

La vară vom putea face baie la Complexul Balnear de la Ocna Mureș. Silviu Vințeler: „Dacă vreți să îmbinați tratamentul cu distracția aici puteți face asta”

În cursul acestei veri, cel târziu în august, Complexul Balnear de la Ocna Mureș își va deschide porțile pentru toți cetățenii județului Alba, dar și pentru turiștii veniți la tratament sau în vacanță.

Potrivit primarului orașului Ocna Mureș, Silviu Vințeler, în funcție de cât de repede va fi livrat transformatorul de care băile au nevoie, Baza de Tratament și Agrement se va deschide în luna iulie sau cel târziu la începutul lui august.

„Suntem pe ultima sută de metri, însă avem și câteva luni de întârziere. Noi am programat să dăm drumul acestei investiții undeva la sfârșitul lunii mai, însă cel mai probabil n-o să putem deschide decât pe sfârșitul lunii iulie sau în august. nu depinde doare de noi, investiția este în procent de 99% gata, însă depindem de un anumit transformator care trebuie adus din străinătate și după cum știți războiul din Ucraina îngreunează fabricarea acestui transformator, pentru că sunt anumite componente speciale care trebuie aduse din altă parte. Fabricantul ne-a promis că în perioada 10-15 iunie o să-l avem și vom putea deschide pe sfârșitul lunii iulie sau începutul lui august. În vara acestui am vom deschide acest Complex Balnear”, a spus Silviu Vințeler la Radio Unirea FM.

Elit - Gustul Desăvârșit

Primarul Silviu Vințeler a spus că plățile sunt la zi, nu sunt datorii, atât Consiliul Județean că și Consiliul Local și-au achitat fiecare partea de contribuție pentru investiție, probleme sunt doar cu întârzieri de livrare ale unor produse care trebuie montate la Baza de Tratament.

Potrivit edilului la acest moment se lucrează la alimentarea cu saramură a celor două bazine interioare, iar în momentul în care va fi curent vor începe probele tehnologice.

„Noi direct vom încerca să pornim cel puțin cu 30-35 de persoane acolo, vedem cum creștem acest număr de persoane, pentru că nu vor fi suficienți. O să avem mai multe discuții cu partenerul nostru, Consiliul Județean, să stabilim și partea de organigramă, în următoarea perioadă și partea de proceduri pe care le facem noi în regie proprie și pe care le vom concesiona unor operatorii privați.

Cel mai important lucru în această bază de tratament este partea medicală. Noi am numit-o Baza de Tratament și Agrement, dar vrem să ne axăm cel mai mult pe partea medicală, pentru că saramura de la Ocna Mureș și saramură scoasă din adâncime are proprietăți mai diferite față de alte băi care fac aceste tratamente. Această saramură conține și sulf și alte componente care sunt foarte benefice pentru anumite tratamente medicale”, a mai declarat Silviu Vințeler.

Turiștii și localnicii sunt așteptați să se bucure de o gamă largă de facilități oferite de Baza de Tratament și Agrement, odată ce aceasta va fi deschisă.

„Dacă vreți să îmbinați tratamentul cu distracția la Ocna Mureș se poate face acest lucru. O să avem mai multe proceduri medicale: împachetări cu nămol, băi galvanice, masaj, saună umedă sau uscată, bazine cu apă sărată la diferite salinități și diferite temperaturi, o să fie un bazin special pentru tratament care va avea o salinitate mai mare și temperatură mult mai mare a apei. Dacă discutăm de partea de agrement avem bazine mari, cu apă sărată și apă dulce care vor fi încălzite la diferite temperaturi în funcție de condițiile care trebuie create”, a spus edilul din Ocna Mureș despre facilitățile Complexului.

Dezvoltarea turismului balnear în zona Ocna Mureş va contribui la generarea unor beneficii durabile pentru comunitățile locale, va asigura o diversificare a surselor de venit pentru actorii locali și va oferi premisele necesare creării unui sector economic viabil și sustenabil. Susținerea și stimularea activității de turism la nivel județean și local urmărește în esenţă crearea unui număr substanțial de locuri de muncă, acestea putând contribui la bunăstarea economică a locuitorilor. Asocierea între Județul Alba, prin Consiliul Județean Alba, cu orașul Ocna Mureş, prin Consiliul Local al Oraşului Ocna Mureş, pentru realizarea în comun a acestui obiectiv crează premisele valorificării potenţialului natural şi antropic al zonei.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO| Daniel Rusu, fost deputat de Alba din partea AUR,  a trecut la partidul Alternativa Dreaptă

Publicat

în

FOTO| Daniel Rusu, fost deputat de Alba din partea AUR,  a trecut la partidul Alternativa Dreaptă

Trei deputați independenți vor reprezenta, în Parlament, începând de miercuri, partidul Alternativa Dreaptă format de urmașii Monicăi Macovei și un fost deputat PNȚCD.

După Congresul AUR în care a fost ales președinte unic George Simion, deputații Daniel-Gheorghe Rusu, Dănuț Aelenei și Nicolae Roman au intrat într-un conflict cu noua conducere a formațiunii. Rezultatul a fost demisia celor 3 deputați din grupul AUR, urmată de excluderea recentă a acestora din partid.

Elit - Gustul Desăvârșit

Ei s-au alăturat, miercuri, formațiunii Alternativa Dreaptă, care va avea de acum reprezentare parlamentară. „Am tatonat câteva săptămâni mai multe partide cu nișă patriotică, suveranistă, cu dragoste de țară”, au explicat deputați independenți. „Am găsit un partid care să reprezinte valorile pentru care am intrat în Parlamentul României și am găsit ce n-am găsit în altă parte, oameni de caracter”, au mai spus aceștia.

Deputații vor intra în conducerea partidului dar „nimeni nu este mai mare decât proiectul” așa că partidul se va conduce în echipă pentru că partidele de lider „se duc în cap”.

Alternativa Dreaptă s-a înființat în 2019 prin fuziunea între partidele M 10 (fosta formațiune a Monicăi Macovei) și Forța Moldova (partid fondat un fost deputat PNȚCD, Traian Rînja). Partidul are o doctrină de dreapta, conservator, creștin-democrat.

sursa: stiripesurse.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Doctorul Hurani Majid a revenit pe postul de director medical al Spitalului Municipal Aiud

Publicat

în

Doctorul Hurani Majid a revenit pe postul de director medical al Spitalului Municipal Aiud

Doctorul Hurani Mujid a revenit pe postul de director medical al Spitalului Municipial Aiud, începând de azi, 25 mai.

„Începând de astăzi, 25 mai 2022, domnul Dr. Hurani Majid revine pe postul de director medical în cadrul Spitalului Municipal Aiud.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pe această cale îi mulțumim pentru activitate domnului Dr. Burchiu Daniel și îi transmitem mult succes noului director medical!”, au transmis reprezentanții Primăriei Aiud, prin intermediul paginii de socializare.

În trecut, medicul primar cardiolog Hurani Majid, alături de colega sa Dr. Groza Ioana, a fost implicat într-o premieră medicală la Spitalul din Aiud și anume salvarea unui pacient de 70 de ani, prin aplicarea trombolizei farmacologice.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare