Rămâi conectat

Ştirea zilei

Nu scăpăm de caniculă și disconfort termic. PROGNOZA METEO până în 18 septembrie

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Nu scăpăm de caniculă și disconfort termic. PROGNOZA METEO până în 18 septembrie

Potrivit informațiilor furnizate de ANM, în intervalul cuprins între 18 și 20 august, se așteaptă o perioadă de caniculă, însoțită de potențiale furtuni în anumite regiuni. Vor exista descărcări electrice, posibilitate de grindină și posibilitatea de acumulare a 25 de litri de apă pe metru pătrat.

Temperaturile ridicate vor persista până spre sfârșitul săptămânii următoare, predominant în cea mai mare parte a țării. Un nou val de căldură va afecta vestul și centrul Europei, generând temperaturi ce vor depăși pragul de caniculă în regiunile Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, Moldova și Dobrogea continentală.

Disconfortul termic va fi accentuat în regiunile vestice, sudice și sud-estice, unde indicele temperatură-umezeală (ITU) se va ridica peste limita critică de 80 de unități. Astfel, temperaturile maxime vor oscila între 28 și 40 de grade Celsius, cu o abatere de aproximativ 10 grade față de normele obișnuite pentru această perioadă.

Cu toate acestea, se vor înregistra răciri dimineața și seara, însoțite de condiții de ceață. Sâmbătă după-amiaza, este posibil să apară unele averse, mai ales în zonele montane.

În săptămâna 21 – 28 august, se preconizează că temperaturile vor fi mai ridicate decât cele obișnuite pentru acest interval în întreaga Românie, cu o accentuare a acestei situații în regiunile sudice. Cantitățile de precipitații vor fi insuficiente în toate regiunile, cu deficite mai mari în zonele montane.

În perioada 28 august – 04 septembrie, temperaturile medii ale aerului vor fi peste valorile normale în regiunile sudice, estice și sud-estice, iar în restul țării vor fi apropiate de media obișnuită pentru acest interval. Cantitățile de precipitații vor fi mai mari în regiunile intracarpatice, în special în Munții Apuseni și nordul Carpaților Orientali, în timp ce în restul țării vor fi apropiate de normal.

În săptămâna 4 – 11 septembrie, temperaturile medii vor depăși ușor normalele în regiunile sudice și estice, iar în celelalte zone vor fi apropiate de valorile obișnuite pentru această perioadă. Precipitațiile vor fi în general apropiate de media normală pe întreg teritoriul țării.

În săptămâna 11 – 18 septembrie, temperaturile medii vor fi puțin peste normale în regiunile sudice, estice și local în cele centrale, în timp ce în restul țării vor fi apropiate de medii normale. Precipitațiile vor fi apropiate de media normală în cea mai mare parte a țării.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Un motociclist din Alba, maestru în taekwondo, aventură pe două roți din România până în Coreea de Sud și Japonia: Bărbatul, trecut de 50 de ani, va parcurge 34.000 de kilometri pe motocicletă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un motociclist din Alba, maestru în taekwondo, aventură pe două roți din România până în Coreea de Sud și Japonia: Bărbatul, trecut de 50 de ani, va parcurge 34.000 de kilometri pe motocicletă Un motociclist din județul Alba, pasionat de călătorii extreme și taekwondo va parcurge în vara acestui an 34.000 de kilometri în ceea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea