Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Nu am scăpat de Covid-19. Numărul cazurilor în creștere și în Alba: Câte zile de concediu medical pot primi pacienții pozitivi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nu am scăpat de Covid-19. Numărul cazurilor în creștere și în Alba: Câte zile de concediu medical pot primi pacienții pozitivi

Numărul cazurilor de infectare cu Covid este pe un trend ascendent în ultima perioadă. Nu face excepție nici județul Alba.

Dacă în perioada 28 august – 4 septembrie s-au înregistrat 77 de cazuri, în perioada 5 – 11 septembrie au fost confirmate 115 cazuri de infecție cu coronavirus, potrivit datelor puse la dispoziția ziarulunirea.ro de către DSP Alba.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Se efectuează în continuare anchetele epidemiologice pentru pacienții pozitivi, însă nu mai există restricții, iar izolarea nu mai este obligatorie ci doar recomandată.

Pacienții depistați pozitiv pot beneficia de concediu medical de la medicul de familie, mai exact 5 zile pentru cei vaccinați si 7 zile pentru cei nevaccinați.

Potrivit specialiștilor, ultimele subvariante ale tulpinii Omicron a SARS-CoV-2, respectiv Eris și Pirola, depistate în mai multe țări europene, sunt prezente și în România. Durerile de cap, greața și vărsăturile se numără printre semnele infecției.

În ceea ce privește restricțiile din spitale, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila a precizat, la finalul săptămânii trecute, că fiecare unitate sanitară ia măsuri interne privind cazurile de infecții cu SARS-COV-2.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Întoarsă din Germania, o familie din Alba a dezvoltat o afacere cu afini de cultură la Rădești

Unirea Ziarul

Publicat

în

Întoarsă din Germania, o familie din Alba a dezvoltat o afacere cu afini de cultură la Rădești După cum se știe,  afinul este un arbust îndrăgit pentru fructele sale care se consumă atât în stare proaspătă cât și prelucrată sub formă de suc, sirop, dulceața, vin sau afinată. Acestea sunt bine cunoscute pentru valoarea terapeutică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea