Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Sport

Novak Djokovic IESE din carantină: Guvernul australian nu îi mai poate anula viza

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Novak Djokovic IESE din carantină: Guvernul australian nu îi mai poate anula viza

Novak Djokovic va fi eliberat din carantină. Instanța a decis că nu sunt motive rezonabile pentru care autoritățile de la frontieră i-au anulat viza de intare în Australia, scrie BBC. Autoritățile l-au oprit pe sportiv la frontiera Australiei, după ce s-a descoperit că viza sa cu derogare medicală de la a fi vaccinat anti-Covid nu este întocmită legal. Dojokovic primise o derogare pentru a putea participa la Australian Open.

ACTUALIZARE 16:00 „Sunt mulțumit și recunoscător că judecătorul a anulat decizia de a mi se suspenda viza. În ciuda a tot ceea ce s-a întâmplat, vreau să rămân și să încerc să concurez la Australian Open”, a scris Novak Djokovic, pe Twitter, primul său mesaj după ce a ieșit din hotelul unde fusese obligat să stea în carantină.

ACTUALIZARE 15:55 Tenismenul Novak Djokovic a spus că știa de rezultatul său pozitiv la testul COVID-19 pe 16 decembrie, cu o zi înainte de a participa la un eveniment public la care nu a purtat mască. Afirmațiile privind testul său pozitiv au fost făcute într-o declarație pe propria răspundere publicată luni de Tribunalul Federal din Australia, potrivit CNN.

ACTUALIZARE 12:40 Ministrul Imigrației din Australia, Alex Hawke, încă ia în considerare dacă să anuleze viza lui Djokovic, a confirmat un purtător de cuvânt, citat de BBC. Viza nu mai poate fi anulată astăzi, însă mâine ar putea fi luată o astfel de decizie.

ACTUALIZARE 12:30 O decizie privind anularea din nou a vizei lui Novak Djokovic nu va fi luată astăzi, scrie The Sydney Morning Herald, citat de BBC. Guvernul a avut la dispoziție patru ore pentru a decide dacă să anuleze din nou viza lui Djokovic cât timp acesta era în detenție, însă acel timp a trecut, ceea ce înseamnă că jucătorul de tenis este liber să plece.

Fanii lui Djokovic s-au încăierat cu poliția la Melbourne și au cerut eliberarea tenismenului. S-au adunat în fața biroului avocaților sportivului, după ce au auzit un zvon neconfirmat că ar fi fost arestat din nou. Aceștia au înconjurat o mașină în care s-ar fi aflat tenismenul. Forțele de ordine au folosit spray lacrimogen după ce un tânăr s-a urcat pe mașina în care s-ar fi aflat sârbul.

O jurnalistă sârbă susţine că tocmai a vorbit cu tatăl lui Novak Djokovic şi acesta i-ar fi spus că sportivul este în continuare „arestat”, în ciuda deciziei instanţei şi că autorităţile australiene vor să-l expulzeze. Este însă o informaţie care nu a fost confirmată şi din alte surse.

Un consilier al guvernului australian a spus că, într-adevăr, ministerul Imigraţiei poate să-i anuleze din nou viza tenismenului, fără să precizeze pe baza căror motive.

Până la această oră, numărului 1 ATP ar fi trebuit să i se permită să părăsească hotelul unde a stat în izolare de când a ajuns în Australia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSM Unirea Alba Iulia – ACS Mediaș, derby-ul Seriei 7, pe „Cetate”! CIL Blaj, joc intern cu ACS Tg. Mureș, deplasări pentru Metalurgistul Cugir și CSU Alba Iulia

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSM Unirea Alba Iulia – ACS Mediaș, derby-ul Seriei 7, pe „Cetate”! CIL Blaj, joc intern cu ACS Tg. Mureș, deplasări pentru Metalurgistul Cugir și CSU Alba Iulia, în runda a cincea din Liga 3 Etapa a cincea a eșalonului terț programează sâmbătă, pe „Cetate”, derby-ul Seriei 7, între primele două clasate, CSM Unirea Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea