Rămâi conectat

Actualitate

Noul Testament de la Bălgrad – exponatul lunii septembrie la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La Muzeul Naţional al Unirii va fi vernisat marţi, 4 septembrie 2012, ora 11.00, exponatul lunii septembrie. Dacă pentru luna august a fost aleasă ca exponat Diploma nobiliară semnată de împăratul habsburgic Carol al VI-lea la Viena, în luna septembrie vizitatorii vor avea ocazia să vadă una dintre cele mai importante tipărituri româneşti, Noul Testament de la Bălgrad. Cartea care reprezintă prima traducere integral în limba română a Noului Testament a văzut lumina tiparului în anul 1648 la Bălgrad, Alba Iulia.

Exponatul expus cu această ocazie se remarcă prin modul spectaculos în care a fost legat în piele şi face parte din cele 3 exemplare aflate în colecţia de carte veche a muzeului albaiulian.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia şi Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea