Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Noul Cod Rutier 2024: Crește punctul de amendă si se majorează amenzile pentru pietoni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Noul Cod Rutier 2024: Crește punctul de amendă si se majorează amenzile pentru pietoni

Avertisment  pentru pietonii care traversează strada în mod neregulamentar: amenzile vor fi usturătoare începând cu 1 ianuarie!

Aceasta nu este doar o măsură de precauție pentru siguranța dumneavoastră, ci și pentru bunul dumneavoastră portofel. De la începutul anului viitor, punctul de amendă pentru contravențiile conform Codului Rutier va cunoaște o creștere de 20 de lei.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Guvernul a decis că punctul de amendă va reprezenta acum 5% din salariul minim, stabilindu-se la suma de 3.300 de lei. Prin această abordare, valoarea unui punct de amendă se situează la 165 de lei. Pentru pietonii care nu respectă normele de circulație pe drumurile publice, amenda variază între două și trei puncte, în funcție de gravitatea încălcării. Astfel, amenzile pentru aceștia se vor situa între minim 330 de lei și maxim 495 de lei.

Șoferii care încalcă regulile de circulație vor fi, de asemenea, afectați de această majorare a amenzilor.

Citește și: Mărturia celor doi polițiști care au salvat-o pe femeia din Alba, înjunghiată de un notar, din gelozie: „Toate hainele victimei erau efectiv îmbibate cu sânge”

Sancțiunile cele mai severe, care pot ajunge până la 20 de puncte, echivalentul a 3.300 de lei, vor fi aplicate șoferilor care conduc sub influența alcoolului sau care nu opresc la trecerea peste calea ferată. Așadar, atât pietonii, cât și șoferii sunt sfătuiți să respecte cu strictețe regulile de circulație pentru a evita consecințele financiare semnificative.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pacienții asigurați în sistemul de sănătate ar putea beneficia de un nou drept: Ce presupune terapia durerii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Pacienții asigurați în sistemul de sănătate ar putea beneficia de un nou drept: Ce presupune terapia durerii Pacienții asigurați în sistemul de sănătate se vor bucura de un nou drept – terapia durerii, potrivit unui proiect de lege aflat la Senat. Deși extrem de supărător, simptomul a fost neglijat până acum pentru că tratamentul bolii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea