Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Noul Cod Rutier 2023: Modificări majore pentru șoferii tineri, pietoni, bicicliști și trotinetiști

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Noul Cod Rutier 2023: Modificări majore pentru șoferii tineri, pietoni, bicicliști și trotinetiști

O propunere legislativă depusă la Senat prevede o serie de modificări majore ale Codului Rutier, care ar putea avea un impact semnificativ asupra siguranței rutiere.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Printre cele mai importante modificări se numără:

Interzicerea pentru șoferii tineri de a conduce mașini cu mai mult de 100 de cai putere sau 75 Kw, în cazul mașinilor electrice. Această prevedere ar urma să se aplice tinerilor de până la 21 de ani și celor care au permis categoria B de mai puțin de un an.

Majorarea numărului de ore de pregătire teoretică și practică pentru obținerea permisului de conducere pentru categoria B, de la 20 la 25 de ore, respectiv de la 35 la 45 de ore.

Efectuarea examinării pentru obținerea permisului de conducere de către persoane fizice atestate de către o autoritate competentă.

Modificări pentru pietoni, bicicliști și trotinetiști

De asemenea, propunerea legislativă prevede o serie de modificări pentru pietoni, bicicliști și trotinetiști, printre care:

Interzicerea utilizării telefonului mobil sau a oricăror dispozitive de înregistrare sau redare de texte, foto sau video care le pot distrage atenția de la vehicule, trenuri, amenajări rutiere, semnale sonore și luminoase sau indicații ale polițiștilor.

Obligativitatea poliției rutiere de a avertiza conducătorii de autovehicule în legătură prezența radarelor în trafic.

Obligativitatea polițiștilor rutieri de a conduce coloana de vehicule în caz de accidente de circulație, calamități naturale, condiții meteorologice nefavorabile sau alte cazuri de forță majoră ce afectează fluenţa sau siguranța circulației.

Propunerea legislativă este încă în stadiul de proiect și va trebui să fie aprobată de Parlament înainte de a intra în vigoare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament

Bogdan Ilea

Publicat

în

România, printre țările cu cea mai mică speranță de viață din UE. Cine se află sub noi în clasament România este a 3-a țară cu cea mai mică speranță de viață din UE, doar două țări fiind mai slabe la acest capitol decât noi. La partea opusă a clasamentului se află țări precum Spania sau […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea