Rămâi conectat

Actualitate

Noua „taxă COVID”, aplicată de patronii restaurantelor și teraselor. Care a fost reacția ANAF

Ioana Oprean

Publicat

în

Odată cu redeschiderea teraselor, patronii restaurantelor au apelat la o nouă taxă, mai exact, la o așa numită „taxă de coronavirus”.

Restaurantele din România, unele dintre ele, au apelat la taxa de coronavirus după redeschidere. Măsura nu este una „originală”, ci împrumutată din afară. Şi în alte ţări europene, de exemplu Danemarca, patronii din domeniu au apelat la astfel de taxe, transmite Mediafax.

Patronul restaurantului care şi-a taxat clienţii cu 5 lei – taxa COVID-19 – a afirmat pentru economica.net: „Am pus-o din cauza costurilor de distanţare socială ale restaurantului. Şi pentru că toată lumea făcea aşa. Şi celelalte restaurante, şi dentiştii”, a spus acesta, potrivit sursei citate.

Administraţia Naţională de Administrare Fiscală, FISC-ul, aşa cum este cunoscut, notează că taxa nu are niciun suport legal.

„Taxa aceasta nu are niciun suport legal. Poate fi considerată un cost comercial, ca toate celelalte, preţul unui serviciu. Bineînţeles, atâta timp cât este comunicat clientului din capul locului şi nu este aruncat la final, fără ştiinţa lui, pentru că atunci poate intra în aria Protecţia Consumatorului”, au notat responsabilii din cadrul ANAF

Economica.net notează că unele cabinete stomatologice au ridicat această taxă şi la 1.000 lei pentru pacienţii lor.

Sursa: știripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

VIDEO | Bărbat de 43 de ani găsit spânzurat. Și-a anunțat gestul într-un live pe rețelele sociale

Rebecca Buzdugan

Publicat

în

Bărbat de 43 de ani găsit spânzurat. Și-a anunțat gestul într-un live pe rețelele sociale Un bărbat de 43 de ani din Avrig s-a spânzurat după ce și-ar fi anunțat gestul într-un live pe rețelele de socializare. Poliția a confirmat decesul, iar trupul a fost transportat la morga Spitalului Județean Sibiu pentru efectuarea necropsiei. Citește […]

Citește mai mult

Actualitate

Ministrul Sănătății, despre mâncarea din spital: „Nu e un moft”. Ce mesaj vrea să transmită pacienților

Rebecca Buzdugan

Publicat

în

Ministrul Sănătății, despre mâncarea din spital: „Nu e un moft”. Ce mesaj vrea să transmită pacienților Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rogobete, susține că mâncarea din spital nu reprezintă un moft, ci constituie în primul rând terapie nutrițională și, totodată, o formă de respect – respectul sistemului, al spitalului și al managerului față de pacient. Citește și: […]

Citește mai mult

Actualitate

Încă o doctoriță moartă în timpul gărzii. Este al doilea caz din ultima lună în spitalele din România

Rebecca Buzdugan

Publicat

în

Încă o doctoriță moartă în timpul gărzii. Este al doilea caz din ultima lună La mai puțin de două săptămâni după moartea directoarei medicale a Spitalului Județean de Urgență Buzău, o nouă tragedie lovește sistemul medical românesc. O doctoriță de la Spitalul de Pediatrie 1 din Cluj-Napoca a fost găsită fără viață în timpul gărzii, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea