Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Nouă persoane care munceau în Arad și Alba au murit după ce microbuzul în care se aflau a căzut în râul Bistriţa, în judeţul Neamţ

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nouă persoane care munceau în Arad și Alba au murit, în noaptea de joi spre vineri, după ce microbuzul în care se aflau a căzut în râul Bistriţa, în judeţul Neamţ. O sigură persoană a supraviețuit.

Tânărul în vârstă de 21 de ani, din Podoleni, a declarat în exclusivitate pentru Mesagerul de Neamț: ”Nu știu ce s-o întâmplat, m-am trezit în apă, s-a spart geamul din față. Eram 10 în mașină. Era și cumnatul meu, Găbițu Nistor, 25 de ani. El era la volan. Era și fratele meu, Ștefan Marian Vîrlan, 26 de ani. Ne întorceam de la muncă. Lucram ca zilieri, la plantat. De trei săptămâni munceam, și la Alba-Iulia, și la Arad. Mai erau cu noi și băieți din partea Iașiului, nu știu numele de familie, era Costeluș, Denis, Andrei, unu de 19 ani, unu de 17 ani. Mai era un om, de 60 de ani, Fănică, din Bârgăoani. Nu știu firma, ne aducea să semnăm, și munceam în mai multe părți. După Paști urma să mergem în altă parte”.

Pompierii din Neamţ au finalizat operaţiunile de căutare a celor două persoane dispărute în râul Bistriţa, după ce un microbuz a căzut în apă, în noaptea de miercuri spre joi, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ, Adrian Rotaru.

Potrivit acestuia, corpurile neînsufleţite ale celor doi bărbaţi dispăruţi au fost recuperate, în jurul orei 9,00, de echipajele de căutare cu barca, ele fiind găsite cu ajutorul căngilor, numărul morţilor în accidentul rutier care a avut loc la Viişoara ridicându-se la nouă.

Un microbuz în care se aflau zece persoane a căzut, în noaptea de miercuri spre joi, în râul Bistriţa, accidentul soldându-se cu moartea a şapte persoane şi dispariţia altor două.

Tragedia s-a produs pe raza localităţii Viişoara din comuna Alexandru cel Bun, iar autorităţile judeţene au declanşat Planul roşu de intervenţie.

Potrivit prefectului judeţului Neamţ, Daniela Soroceanu, accidentul rutier s-a produs după ce roata din stânga spate a autoutilitarei a căzut.

„Imediat după producerea accidentului, o persoana a reuşit să iasă din apă. Se afla în stare de conştienţă şi a fost transportată la spital. Pentru a putea acţiona în apa canalului, s-a colaborat cu Hidroelectrica pentru sistarea uzinării în zonă. Până la această oră (joi, ora 7,00 n.r.), din cele nouă persoane care se mai aflau în microbuz, au fost extrase doar şapte, însă în ciuda tuturor eforturilor depuse de echipajele de intervenţie şi a manevrelor de resuscitare, toate au fost declarate decedate”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

La faţa locului au fost mobilizate mai multe autospeciale de intervenţie. Astfel, din primele momente au fost mobilizate o autospecială de stingere, o autospecială de descarcerare, două echipaje de prim-ajutor SMURD, o autospecială pentru victime multiple, o barcă de salvare şi două echipaje medicale de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă. De asemenea, a fost dislocat un echipaj de scafandri de la ISU Bacău.

Microbuzul nu era destinat transportului de persoane, ci dispunea de nişte bănci improvizate. El transporta muncitori forestieri de la Arad către Săvineşti.

Microbuzul era înmatriculat pe persoană fizică, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ, Elena Bulgărea.

Potrivit acesteia, proprietarul maşinii era şi conducătorul auto al acesteia, bărbatul de 25 de ani decedând alături de alţi şase pasageri din maşină.

Poliţiştii susţin că în maşina căzută în râul Bistriţa se aflau persoane cu vârste între 17 şi 45 de ani.

Sursa Agerpres, Mesagerul de Neamț


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea