Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Noua Lege a Educației: Când au voie elevii să utilizeze telefoanele mobile la școală

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Noua Lege a Educației: Când au voie elevii să utilizeze telefoanele mobile la școală

Legea Educației interzice utilizarea telefoanelor mobile în timpul orelor de curs, în școlile din România. Conform legislației, din luna septembrie 2023, acestea pot fi folosite numai în spații autorizate prin regulamentul școlii și pot fi confiscate de către profesori.

Utilizarea telefoanelor mobile este interzisă în timpul orelor de curs. În cazul în care profesorii găsesc asupra elevilor telefoane sau echipamentele de comunicații electronice, acestia le pot confisca și preda părintelui elevului.

Potrivit legii Educației, care intrat în vigoare din 2 septembrie 2023, elevii pot folosi telefoanele mobile doar în „spații autorizate explicit prin regulamentul intern al școlii”.

”Utilizarea unui telefon mobil sau a oricărui alt echipament de comunicații electronice de către un elev este interzisă pe perioada desfășurării cursurilor din învățământul preșcolar, primar și gimnazial, inclusiv în timpul activităților educaționale care se desfășoară în afara unităților de învățământ, cu excepția utilizării acestora în scop educativ sau în spațiile autorizate explicit de regulamentul intern al unității de învățământ”, prevede articolul 106 din Legea Educației.

Legea Educației mai prevede că în cazul în care elevii sunt prinși cu telefoane mobile în timpul orelor de curs, personalul unității de învățământ îl poate ”prelua” în vederea predării, după caz, către părinți/tutori legali ai beneficiarilor primari minori sau elevi conform regulamentului intern al unității de învățământ.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea