Noua Constituție va face trimitere la valorile naționale supreme ale Declaraţiei de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Comisia de revizuire a Constituţiei a a adoptat și  publicat zilele trecute, un document în care sunt prezentate tezele, direcțiile principale pe care le va urma procesul de revizuire a Legii Fundamentale.

Una dintre cele mai importante și interesante propuneri, în special pentru românii și maghiaii din Transilvania, este Articolul 1 din Constituţie – o trimitere extrem de semnificativă la valorile naționale supreme ale Declaraţiei de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918: „România este un stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor (…) reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român, ale Declaraţiei de la Alba Iulia din 1 decembrie 1918 şi ale idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989”.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Dacă viitoarea Constituţie va păstra această trimitere, atunci vom fi martorii unui eveniment politic de o importanţă esenţială pentru români.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Urmeaza ca Forumul Constitutional sa organizeze dezbateri publice pe subiectele propuse de partide, urmand ca in luna iunie sa inceapa dezbaterile in parlament.

Comisia intenționează ca până în luna iunie va elabora forma finala a legii de modificare a Constitutiei, care va fi trimisă Curtii Constitutionale si Consiliului Legislativ.La inceputul lunii octombrie ar putea fi organizat referendumul.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

1 comentariu

Aurelian 23 martie 2013 at 12:44

S-o mai vad si pe asta, ca miticii, sa poata inghitii, Declaratia de la 1 Dec. 1818 de la Alba-Iulia!

Comentariile sunt oprite