Rămâi conectat

Curier Județean

Nou proiect al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba: „Indubitabil”, rubrică ce va explica unde și cum greșim în exprimarea curentă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Nou proiect al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba: „Indubitabil”, rubrică ce va explica unde și cum greșim în exprimarea curentă

Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba demarează o nouă activitate de promovare a limbii române, spre corecta ei utilizare, atât în scris, cât și oral.

Astfel, în cadrul proiectului 12.5 Omul, cartea, biblioteca, cu ajutorul doamnei prof. Liliana Jianu, pe pagina de socializare a instituției de cultură va apărea o rubrică nouă: #INDUBITABIL.

Sub îndemnul „Scrie și vorbește corect românește!”, folosindu-se de „armamentul” din dotarea bibliotecii, respectiv cărți, dicționare, culegeri și așa mai departe, prof. Liliana Jianu ne va explica unde și cum greșim în exprimarea curentă.

Postările vor avea un caracter săptămânal, spre buna sedimentare a informației, iar utilizatorii vor avea posibilitatea să solicite clarificarea și a altor confuzii și greșeli în uzul cotidian al limbii, acestea urmând să fie abordate, negreșit, într-o altă zi de vineri.

Profesor de limba și literatura română, doamna Liliana Jianu s-a alăturat echipei Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba în calitate de voluntar. Activitatea ei nu este remunerată, dar spune că abia așteaptă să facă lumină pentru cei care sunt dispuși să-și lămurească folosirea corectă a limbii materne.

Licențiată în filologie la Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, specializarea Limba și literatura română – Limba și literatura franceză, doamna Liliana Jianu a absolvit un master în Literatură și cultură românească în context european, la aceeași universitate, iar din anul 2017, predă limba și literatura română la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

ELECTRICA: Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 8-14 aprilie

Bogdan Ilea

Publicat

în

ELECTRICA: Localitățile din Alba în care sunt programate întreruperi ale furnizării energiei electrice, în perioada 8-14 aprilie În mai multe localități din județul Alba sunt programate întreruperi ale furnizării de energie electrică în perioada 8-14 aprilie. În data de 8 aprilie: Daia Română, Strada Școlii între orele 08:00-16:00. În data de 8 aprilie: BLAJ, Strada […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea