Rămâi conectat

Sport

Noroc cu Pascal…

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

lStadion „Municipal” lSpectatori 1500 lArbitri G. Rădulescu (Bucureşti), Cl. Florea (Piteşti), D. Vlad (Târgovişte) – bine, rezervă Teodora Albon (Cluj Napoca) lObservatori M. Prunariu (Tg Jiu), T. Satmari (Tg Mureş) lAvertismente: C. Apostol (38), N. Grigore (78), Hardău (80), Forika (86)/ Al. Giurgiu (67) Boboc (81), Potopea (88) lMARCATOR: I. Szabo (19).
CSU VOINŢA SIBIU: Sg. Dani – Forika, D. Apostol, N. Grigore/ cpt – Cl. Bunea, Beza, D. Tătar, C. Lungu – I. Szabo (77, Hardău), R. Neguţ (81, Al. Martinescu), I. Popa (73, M. Burlacu). Rezerve: Zăvoi – Hallmen, Majer, I. Olteanu. Antrenor Alexandru Pelici.
FC UNIREA: Pascal – Bâlu (85, Cl. Oara), Y. Camara, Potopea, Al. Giurgiu (78, F. Himcinschi) – D. Militaru, Pleniceanu (63, Spătaru), C. Cristea/ cpt, Boboc – N. Stanciu, S. Mureşan. Rezerve: G. Rotaru – G. Ivan, Al. Filip, M. Oprea. Antrenor: Gabriel Stan.
l1-0, MIN. 19: după o minge lungă trimisă de Forika, C. Lungu a recentrat în faţa porţii, iar I. SZABO a evitat poziţia de ofsaid şi a reluat din 5 metri.

Portarul unirist Adrian Pascal şi-a salvat echipa de un eşec categoric

FC Unirea Alba Iulia a dat o replică palidă pe Cibin echipei lui Alex Pelici, formaţia sibiană câştigând al treilea joc din acest sezon împotriva „alb-negrilor”, care au avut un adevărat înger păzitor între buturi. Portarul Adrian Pascal a reuşit 6 intervenţii miraculoase, exasperându-i pe amfitrioni prin paradele sale ce au limitat proporţiile scorului. „Este una dintre cele mai bune evoluţii ale carierei, dar din păcate n-am reuşit să scoatem măcar un punct. Îmi amintesc că am mai făcut un meci mare în urmă cu câţiva ani, la Târgovişte, cu Corvinul Hunedoara, când am scos o remiză albă şi am apărat un penalty”, a declarat goalkeeperul în vărstă de 30 ani, fost sub comanda lui Alex Pelici la Arieşul Turda. „Pentru noi fiecare joc este important, dar meciul cu ACU Arad capătă o conotaţie decisivă, fiind o dispută directă”, a încheiat Pascal. „Probabil fără Pascal în poarta adversă scorul ar fi fost mult mai mare, s-a dovedit pe alocuri miraculos, a apărat eroic”, l-a caracterizat Pelici.
lBâlu supărat, Eduardo în tribună!
Înlocuit în minutul 85, apărătorul Sorin Bâlu nu şi-a ascuns nemulţumirea la finele partidei. Întrebat dacă a acuzat o accidentare, fostul echipier sibian a dat, pe fugă, o replică uşor ironică şi cu subînţeles: „am avut probleme sufleteşti…”. Chestionat pe tema substituirii, antrenorul Gabriel Stan nu şi-a menajat elevul. „Bâlu a jucat prost tot meciul, a şi greşit împreună cu D. Militaru la gol. Ce-i drept a şi avut un adversar dificil, pe Iulică Popa, ce l-a depăşit în câteva rânduri”, a spus Stan, ce nu a apelat deloc la Mircea Oprea. La meci a fost prezent şi brazilianul-italian Eduardo Civardi (22 ani), doar în şort, a stat zgribulit de frig în tribună, neprinzând lotul. Achiziţionarea sa are conotaţii curioase pentru că pe banda stângă este o concurenţă acerbă (Al. Giurgiu, Boboc, C. Cristea, M. Oprea). „Întrebaţi preşedintele care a fost logica acestui transfer! De ce a fost adus un «stranier» ce nu ajunge nici măcar pe foaia oficială”, a replicat supărat unul dintre oficialii unirişti. „Eduardo nu s-a acomodat suficient, a avut o prăbuşire a randamentului la pregătire, însă în curând îşi va reveni şi va debuta”, a spus Gabi Stan. În acelaşi context să precizăm că luni seara va ajunge în România atacantul camerunez Edmond N’Guekam (prima ligă din ţara natală), vârful în vârstă de 21 ani urmând să fie testat în perioada următoare de FC Unirea.
l5 unirişti convocaţi la loturile naţionale!
Miercuri, 13 aprilie 2011 se va disputa la Timişoara jocul amical dintre echipele naţionale Under 19 ale României şi Serbiei. Partida va începe la ora 14.00 şi se va desfăşura pe stadionul „Ştiinţa”, în lotul antrenorului Lucian Burchel regăsindu-se uniriştii Alexandru Giurgiu şi Nicuşor Stanciu (curtaţi de Rapid). Marţi, alţi doi tineri albaiulieni, Eduard Schuller şi Fabian Himcinschi se vor prezenta în cantonamentul de la Câmpina, sub comanda lui Adrian Văsâi, pentru a pregăti participarea la Campionatul European Under 17 din Serbia (3-15 mai). Pentru Fabi, fiul antrenorului secund Adorian Himcinschi, echipa din Cetatea Marii Uniri a primit o ofertă de un transfer în Italia, pentru suma de 200.000 euro, însă se aşteaptă derularea competiţiei europene. De asemenea, Gabriel Alexandru Croitoru (n. 1993) a fost convocat în această săptămână la o selecţie a reprezentativei Under 18, pregătită de Ovidiu Stângă.
Dan HENEGAR


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Zlătneanul Andrei Mărginean, în Liga 1, la Dinamo

Dan HENEGAR

Publicat

în

Zlătneanul Andrei Mărginean, în Liga 1, la Dinamo Mijlocașul central Andrei Mărginean (23 de ani), originar din Zlatna este noul fotbalist al prim-divizionarei Dinamo București.  Andrei Mărginean aparține de clubul italian Sassuolo și va juca în sezonul 2024-2025 pentru Dinamo. Potrivit gsp.ro, „câinii” au si o opțiune de transfer definitiv. Aceasta poate ajunge la un […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea