Rămâi conectat

Actualitate

Normele de aplicare a Legii privind exercitarea profesiei de bonă, puse în dezbatere publică de către Ministerul Muncii

Mădălina Opriș

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

dadacaMii de românce care își câștigă existența ca și bone vor putea intra în legalitate. La doi ani de la adoptare, Legea privind exercitarea profesiei de bonă ar putea avea norme de aplicare, iar din acel moment această meserie va fi una recunoscută oficial.

Ministerul Muncii a pus în dezbatere publică normele de aplicare a Legii privind exercitarea profesiei de bonă, care propune un model de asigurare a serviciilor de îngrijire, supraveghere şi educaţie a copilului. Odată legea aplicată, persoanele care vor profesa ca bonă vor trebui să capete mai întâi o calificare și apoi vor încheia un contract de prestări servicii.

“Serviciile de îngrijire şi supraveghere a copilului pe timpul zilei pot fi prestate în baza unui contract individual de muncă încheiat între bonă şi o persoană juridică acreditată ca furnizor de servicii sociale sau în baza unui contract de prestări de servicii încheiat între bonă şi o persoană fizică autorizată, acreditată ca furnizor de servicii sociale. Contractul individual de muncă şi contractul de prestări de servicii prevăd, în anexă, ca parte integrantă din contract, planul de activităţi. Acest plan trebuie să se elaboreze de comun acord cu reprezentantul legal al copilului, în funcţie de numărul de copii/categoria de vârstă a copilului/copiilor, de nevoile individuale ale fiecăruia, ale familiei acestuia”, potrivit Ministerului Muncii.

 “Serviciul public de asistenţă socială are obligaţia să asigure reprezentanţilor copilului, la cerere, în mod gratuit, consiliere în vederea elaborării planului de activităţi.
 Pentru cetăţenii altor state membre, furnizorul de servicii sociale încheie contractul individual de muncă în baza atestatului de recunoaştere a calificărilor/dreptului de exercitare a profesiei de bonă în România, document care se eliberează de Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice în calitate de autoritate competentă, pentru profesia de bonă”, mai arată Ministerul Muncii.
 Propunerile cu privire la Normele de aplicare a Legii nr. 167/2014 privind exercitarea profesiei de bonă pot fi transmise la adresa de e-mail [email protected] până în 6 ianuarie 2017.
sursa: greatnews.ro

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea