Rămâi conectat

Politică Administrație

Noii consilieri locali tentați să finanțeze fotbalul dar reticenți în privința finanțării pentru ONG-uri

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Odată cu prima ședință ordinară a Consiliului Local Alba Iulia au apărut și primele schimbări în ”politica” finanțărilor practicată în legislatura trecută. Diferența s-a făcut remarcată în momentul în care s-au dezbătut două cereri de finanțare, una din partea Clubului de Fotbal Unirea și alta din partea Asociației RYMA.

Clubul Unirea a cerut bani (fără să precizeze o anumită sumă) arătând că se află ”în imposibilitate de a înscrie echipa în turul campionatului 2012/2013 și pe cale de consecință aceasta se va desființa”, motiv pentru care o parte dintre consilieri (cu datorii la capitolul promisiuni din campania electorală), s-au grăbit să facă lobby și să declare că echipa trebuie ajutată.

”Eu am avut discuții cu ei. Mi-au spus că au nevoie de aproximativ 500.000 de euro. Anii trecuți au avut asigurată o parte din această sumă de la sponsori privați însă anul acesta li s-au închis în față toate ușile și nu mai au nicio sursă de finanțare”, a explicat viceprimarul Simone Albani.

Deși președintele de ședință, Ioan Bogățan a precizat că o asemenea finanțare nu poate fi susținută deoarece nu a fost cuprinsă în bugetul local, consilierul Gabriel Pleșa a opinat că totuși, se pot desfășura niște discuții trilaterale (în care să fie împlicat și Consiliul Județean) și să se încerce o rezolvare a problemei.

Nici cererea Asociației RYMA nu a fost respinsă vehement, însă s-a simțit o ușoară împotrivire din partea consilierilor de la toate partidele, astfel că acordul de principiu nu a mai fost obținut, așa cum se întâmpla anii trecuți. Reprezentanta ONG-ului a fost îndemnată ”să respecte procedura” și să depună la comisia ce avizează astfel de solicitări un proiect de hotărâre.

RYMA cerea o finanțare de 7.800 de lei pentru evenimentele organizate în luna iulie, iar acordul de principiu era necesar pentru a decide dacă aceste evenimente vor fi gratuite sau dacă e nevoie de căutarea altor sponsori.

”Sunt două probleme. Cererea n-a trecut prin comisie și nu există proiect de hotărâre”, a remarcat consilierul Daniel Zdrânc (PNL).

”Știu că deja s-a aprobat o listă globală de evenimente cu o anumită sumă iar dacă se introduc și cele de la RYMA trebuie să se renunțe la altele pentru că apar suplimentăr de buget și nu sunt bani”, a spus la rândul său consilierul Cornel Sandu (PDL).

Deși reprezentantul Asociației a indicat și sursa din care poate fi făcută fnanțarea: fondul de 40.000 de euro pentru ONG-uri din care nu s-a dat nimic până în prezent, nu a reușit să obțină un răspuns clar astfel că cel mai probabil albaiulienii care doresc să-l asculte pe Gyuri Pascu sau să participe la evenimentele organizate pentru copii în această lună, vor trebui să plătească bilet de intrare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni

Bera Larisa

Publicat

în

Dezvoltarea sistemului informatic în primăria comunei Doștat: Licitație lansată pe SEAP pentru simplificarea procedurilor administrative pentru cetățeni Administrația comunei Doștat, a scos licitația, pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, care prevede implementarea unui sistem informatic pentru simplificarea procedurilor administrative în primărie. Citește și: Reabilitarea și modernizarea primăriei Doștat: Licitația de aproape jumătate de milion de lei, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea