Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Noi tentative de fraudă cu apeluri pierdute: La ce numere de telefon să nu răspundeți niciodată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Noi tentative de fraudă cu apeluri pierdute: La ce numere de telefon să nu răspundeți niciodată

Românii sunt victimele unui nou tip de înșelătorie. Atacatorii cibernetici recurg la apeluri telefonice tip spam prin care încearcă să obțină încrederea şi mai ales banii oamenilor.

Metoda apelurilor pierdute este noua metodă preferată a atacatorilor cibernetici pentru a face rost uşor de bani. Potrivit experților, în spatele acestei scheme se află unul din cele mai eficiente trucuri de înșelătorie practicată la nivel global, înclusiv în România, în ultima perioadă.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Înșelătoria apelurilor pierdute presupune un apel care se încheie imediat, înainte ca victimele să apuce să spună vreun cuvânt. În acest fel, în lista de apeluri va apărea un număr necunoscut, iar escrocii mizează pe faptul că vor fi apelați înapoi pentru a vedea despre ce este vorba. Este recomandat să nu faceți acest lucru dacă nu vreți să vă treziți fără bani, potrivit aflacum.ro.

Se poate observa că prefixul este, de obicei, unul străin. Potrivit victimelor acestor înșelătorii, în momentul în care au sunat înapoi au observat că au fost taxați suplimentar pentru apel. De aici provin banii pe care îi fac escrocii, pentru că ei primesc un procent din aceste taxe, mai ales dacă victima rămâne în apel mai mult timp. Infractorii pot crea chiar și o conversație în care pot da informații false despre pericolele la care se expun cei dragiî chiar în aceste situații.

Astfel, dacă observați numere de telefon cu aceste prefixe în lista de apeluri pierdute, cel mai bine este să le blocați.

355 (Albania),
225 (Coasta de Fildeș),
233 (Ghana)
234 (Nigeria)
260 (Zambia)

De asemenea, atacatorii cibernetici îşi actualizează constant bazele de date, aşa că pe lângă aceste prefixe, care sunt cele mai utilizate în acest moment, pot apărea şi altele. Verificați mereu cu atenţie numerele de telefon şi nu cădeți în plasa infractorilor. Dacă telefonul face zgomote ciudate în timpul unei conversaţii, îşi pierde puterea bateriei rapid, se supraîncălzeşte sau în mod neaşteptat reporneşte, poate fi un semn indicator că este ascultat.

Mulți sunt îngrijorați că aceste sunete ciudate ar putea însemna faptul că cineva le ascultă telefonul. Ar putea fi posibil, însă înainte să ne îngrijorăm, trebuie să luăm în calcul că este foarte posibil ca aceste sunete să vină și din alte surse, cum ar fi o conexiune instabilă a rețelei de telefonie, deci nu neapărat de la o altă persoană care ne ascultă telefonul.

Sursa: dailybusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ce facem cu ouăle vopsite rămase după Paște: Cât timp sunt sigure pentru consum

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ce facem cu ouăle vopsite rămase după Paște: Cât timp sunt sigure pentru consum Ouăle fierte și vopsite de Paște pot fi păstrate fără coajă până la 4 zile, iar cele decojite sau umplute – până la 48 de ore în frigider. Le puteți folosi în salate, gustări sau puteți face o tartă italiană de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea