// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Noi reguli pentru înmormântare, de luna aceasta. Înhumare în 36 de ore de la deces sau amenzi mai mari pentru familia defunctului

S-au schimbat regulile pentru înmormântare. De luna aceasta a intrat în vigoare o lege a Guvernului Cioloș adoptată pe data de 23 noiembrie 2016,  care care va stârni multe controverse.

Din strămoşi românul ține mortul  trei zile pentru a-l jeli, dar, conform noii legi, dacă nu e dus la groapă în 36 de ore familia defunctului riscă o amendă de până la  10.000 de lei.

“Sincer să fiu, n-am auzit până acum ca cineva să înhumeze decedatul în 36 de ore. Cred că o persoană de la Ministerul Sănătății a pus cifra greșit. Pentru că este, practic, imposibil. Termenul ar putea expira în toiul nopții”, a explicat Sebastian Cocoș, președintele Asociației Funerare din România.

”Medicii de la Direcția de Sănătate Publică (DSP) se ocupă de controale, împreună cu polițiștii. Toate familiile sunt obligate să încheie contract cu o firmă de pompe funebre, iar noi, pe baza certificatului de deces, stabilim ziua și data morții. Și în funcție de asta și când are loc înmormântarea”, a completat acesta, potrivit ortodoxinfo.ro

Se spune că „unde-i lege nu-i tocmeală”, aşa că românii trebuie să respecte noile reglementări dacă nu doresc să primească amenda destul consistentă.

Sursa: evz.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

loading...

11 Răspunsuri la Noi reguli pentru înmormântare, de luna aceasta. Înhumare în 36 de ore de la deces sau amenzi mai mari pentru familia defunctului

 1. Marius 26.09.2017 la 22:45

  Va rog sa nu induceti in eroare publicul, mai ales in cazul acestor evenimente nefericite si a subiectului sensibil. Citez din articolul HG (e Hotarare de Guvern nu lege):
  Art. 22 (1) În cazul persoanelor decedate în afara unităților sanitare, care prezintă risc infecțios și care din motive obiective sau de sănătate publică, altele decât cele prevăzute la alin.(3)și alin.(5),
  cum ar fi: fragmentarea corpului, putrefacție avansată etc, nu se pot îmbălsăma, se vor lua măsuri cu privire la prevenirea transmiterii infecției cu ocazia autopsiei/tanatopraxiei, expertizei, transportului, îngrijirilor mortuare, înhumării, incinerării, etc., dezinfecției obiectelor personale.
  Aceste măsuri revin ca răspundere persoanei care manipulează,
  îngrijește sau ia în grija sa corpul defunctului decedat în
  urma unei boli infecțioase cât și serviciilor specializate și constau în:
  a)Obturarea orificiilor naturale cu vată îmbibată cu lichid dezinfectant;
  b)Spălarea cadavrului cu lichid dezinfectant și închiderea imediată într-un sicriu etanș;
  c)Efectuarea transportului numai cu aprobarea serviciilor
  de supraveghere și control a bolilor transmisibile
  din cadrul direcțiilor de sănătate publică județene și a municipiului
  București;
  d)Inhumarea si/sau incinerarea într-un interval de maxim 36 de ore de la deces.
  e)Păstrarea sicriului cu capacul închis pe timpul transportului și înhumării și neexpunerea publică

 2. Bomba Atomica 27.09.2017 la 7:26

  lasati morti la usa la eia ce au facut legea !

 3. MARIA 27.09.2017 la 7:31

  Nu le este rusine de astea se ocupa sa faca, cind omul este la mare necaz , nici nu te desmeticesti ce trebuie sa faci -astia nici nu te lasa sa-ti plingi decedatul . RUSINEEE
  Terminati cu ABERATIILE si cu prostiile si ocupativa de ceva serios.
  HUUUUUUUU !

 4. Costy 27.09.2017 la 8:48

  Bai nesimtitiilor in loc sa vedeti economia tarii si alte probleme ale tarii, va ocupati de morti , si mortii va incurca acum.

  • Ciresica 30.09.2017 la 23:59

   da….ca n-au mai iesit la vot

 5. albaiulian 27.09.2017 la 11:29

  Da,Ciolos, v-a lasat ideile lui si a plecat,acum suflati-l de praf.

 6. Narcis 27.09.2017 la 15:33

  Sa aiba de unde suge adica de la pompe funebre!

 7. dolfi 27.09.2017 la 19:12

  unde-i Coalitia pentru Famelie? marii traditionalisti? de ce nu sar de c*r in sus ca traditia e facuta praf? Pentru ca cei 3 milioane de oi au facut ce-a zis popa? Este ca ii mai important cine cum isi foloseste organele secsuale si nu faptul ca Romania e… pe moarte?
  Asezati-va comod si pregatiti-va anusurile ca urmeaza sa primit cadourile pesede: cresteri de preturi, cresteri de salar pe hartie doar, cresteri de rate, etc. etc. La fel asezati-va si pregatiti-va si voi cei care n-ati votat pentru ca n-ati avut „optiune”.

 8. Marius 28.09.2017 la 1:13

  Va salut dragi cititori si comentatori,
  cititi va rog ce am scris in primul post. Conditiile pentru inhumarea in 36 ore sunt clar reglementate si anume:

  – fragmentarea corpului, putrefacție avansată etc, nu se pot îmbălsăma, se vor lua măsuri cu privire la prevenirea transmiterii infecției cu ocazia autopsiei/tanatopraxiei, expertizei, transportului, îngrijirilor mortuare, înhumării, incinerării, etc., dezinfecției obiectelor personale.

  Nu intra in discutie situatiile de deces in conditii „normale”.

  Semnalam in prima postare o situatie de „stire de senzatie”, care duce la dezinformare. Multumesc redactiei ca a publicat acel post.
  Imi pare rau ca cititorii vad doar titlul unui articol si reactioneaza ca atare. Orium, comentariile la articol sunt „priceless”. Limba romana e decimata.
  Va recomand sa cititi. Cat mai mult. Ajuta, sa stiti :)

 9. Vlad vasile 28.09.2017 la 23:58

  Citiți legile ! Pana la capat !!!!=

 10. Vlad vasile 29.09.2017 la 0:01

  Domne m ai bine angajati roboti……care poate citesc legile cap coada.