Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Noi reguli pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic ridicat: Amplasarea de reclame pe faţade, interzisă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Noi reguli pentru consolidarea clădirilor cu risc seismic ridicat: Amplasarea de reclame pe faţade, interzisă

La începutul acestei săptămâni, parlamentarii români au adoptat noi reglementări pentru clădirile cu risc seismic ridicat din țară.

Aceste noi reglementări prevăd acordarea de fonduri de reabilitare inclusiv pentru imobililele de până la trei etaje. De asemenea, se interzice amplasarea de reclame pe faţade. Potrivit proiectului de lege care se află la promulgare, primăriile pot folosi bani pentru derularea programelor de reabilitare şi din bugetele locale sau din alte surse financiare, legal constituite în acest sens.

Noul proiect de lege permite acordarea de fonduri de la stat inclusiv pentru finanţarea lucrărilor de consolidare pentru clădirile cu risc mare seismic care au mai puţin de trei etaje. Măsura a fost introdusă pentru protejarea construcţiilor ridicate înainte de anul 1978, multe situate în centrele istorice ale oraşelor şi municipiilor.

Pentru înscrierea mai uşoară acestor clădiri pe listele administraţiilor locale au fost relaxate şi condiţiile impuse de actuala legislaţie, astfel s-a diminuat de la 25 la mulţi ani termenul în care proprietarii nu pot înstrăina locuinţele incluse în programul de reabilitare seismică, iar decizia asociaţiei de proprietari pentru începerea acestor lucrări va fi luată cu votul majorităţii locatarilor, nu cu unanimitate ca până acum. De asemenea, potrivit proiectului de lege în cazul clădirilor cu risc seismic ridicat sunt interzise desfăşurarea de activităţi comerciale şi amplasarea de mijloace publicitare pe faţadele imobilelor. Mai mult, în circuitul parlamentar a fost reintroduse iniţiativa prin care este interzisă organizarea de evenimente cu mulţi participanţi în asemenea clădiri iar aici sunt vizate între altele sălile de spectacole, de expoziţii, spaţiile cu destinaţie turistică şi alimentaţie publică.

Sursa: dcbusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc Românii care dețin două mașini sau două apartamente, trebuie să știe că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe în decursul aceluiași an calendaristic poate implica costuri suplimentare. Conform unei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea