Rămâi conectat

Actualitate

NOI modificări ale regulilor privind pandemia: Persoanele vaccinate, SCUTITE de restricțiile de noapte, iar magazinele vor fi deschise după ora 18.00

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
NOI modificări ale regulilor privind pandemia: Persoanele vaccinate, SCUTITE de restricțiile de noapte, iar magazinele vor fi deschise după ora 18.00

În cadrul ședinței de Guvern de astăzi, 23 septembrie, vor fi aduse câteva modificări asupra hotărârii de săptămâna trecută, astfel încât să nu mai fie nevoie de testarea copiilor cu vârsta între 6 și 12 ani, în localitățile în care accesul la mai multe activități se va realiza în baza certificatului verde, anunță premierul Florin Cîțu. De asemenea, persoanele vaccinate vor fi scutite de restricțiile pe timp ce noapte, iar magazinele vor fi deschise și după ora 18.00, în localitățile cu incidență de peste 4 la mie.

„Vom avea o şedinţă de Guvern la prânz pentru a adopta o hotărâre de Guvern care să modifice câteva dintre aceste măsuri. Nu se vor mai închide magazinele la ora 18:00, vom elimina această cerință, vom merge până la 6 la mie. Propunerea mea – și sper că așa a rămas – în zonele care sunt carantinate noaptea, cei care au certificat de vaccinare pot să iasă din casă. Nu mi se pare normal, dacă te-ai vaccinat și ai certificat de vaccinare, să ți se restricționeze în vreun fel activitatea. Am cerut ca hotărârea CNSU să includă această modificare”, a spus Cîțu.

„Cei care sunt vaccinați nu pot fi restricționați pentru că unele persoane din România nu vor să se vaccineze. Dacă ești vaccinat poți să-ți permiți să-ți vezi de viață mai departe”, a adăugat premierul.

„Copiii între 6 și 12 ani nu vor mai fi testați peste 3 la mie. Sunt lucuri pe care le corectăm. Vreau ca România să rămână deschisă”, a adăugat el.

În actuala formă a hotărârii de Guvern, copiii cu vârste între 6 și 12 ani, care nu pot fi vaccinați, trebuie testați anti-COVID pentru a avea acces la resstaurante, la spectacole, sau alte activități, ceea ce presupune costuri suplimentare pentru părinți.

„Nu închidem economia, avem certificatul verde care permite accesul la activități care rămân deschise în condiții de siguranță”, a adăugat Cîțu.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea