Rămâi conectat

Actualitate

Noi măsuri fiscale de la 1 august: Se impozitează contractele part-time și se scumpesc țigările și alcoolul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noi măsuri fiscale de la 1 august: Se impozitează contractele part-time și se scumpesc țigările și alcoolul

Noile măsuri fiscale vor intra în vigoare în patru zile, mai exact de la 1 august. Printre altele, se scumpesc țigările și alcoolul, pentru că a fost mărită acciza. Însă scandal este pe impozitarea contractelor part-time.

În doar patru zile vom vedea modificări în ceea ce privește impozitarea contractelor part time. În acest moment, în România sunt peste un milion de astfel de contracte, însă de la 1 august numărul acestora ar putea să se înjumătățească. Și asta deoarece impozitarea contractelor part-time va crește.

Dacă în acest moment vorbim despre o impozitare pentru o oră, pe un contract part-time, de 119 lei, iar pentru două ore de 238 de lei, de la 1 august această impozitare va ajunge până la 1083 de lei.

Și nu este singura modificare care va avea loc începând cu data de 1 august. Va crește inclusiv impozitarea pentru băuturi. Atât pentru băuturile alcoolice, dar și pentru cele cu un conținut ridicat de zahăr și țigarete.

Vorbim despre TVA pentru băuturi răcoritoare care va crește de la 9% la 19%. Astfel, un pachet de țigări va fi cu 60 de bani mai scump.

Acciza pentru tutunul încălzit crește cu 156 de lei/kilogram, iar acciza la alcool va fi cu 20% mai mare, adică cu șase bani pe litru.

Și jocurile de noroc vor fi impozitate. Aici creșterile vor fi substanțiale. Mai exact de la 3% la 40%.

Prin toate aceste modificări Guvernul dorește să crească Produsul Intern Brut cu unu până la două procente, potrivit Antena3.

Sursa: dcbusiness.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea