Rămâi conectat

Actualitate

Noi facilități la achiziția online a biletelor de tren: Călătorii își pot alege vagonul și locul. Care este procedura

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CFR Călători vine cu o nouă facilitate la achiziția online a biletelor de tren, pasagerii putând să-și aleagă locul și vagonul în care vor călători, potrivit clubferoviar.ro.

La cumpărarea online a biletelor de tren de la CFR Călători, pasagerii au acum opțiunea de a-și alege locul în vagonul cu care vor călători, disponibilă cu cel puțin 24 de ore înainte de plecarea trenului, scrie publicația. O facilitate extrem de utilă, mai ales pentru cei care vor să lucreze pe laptop în timpul călătoriei cu trenul, pe planul vagonului fiind evidențiate măsuțele dintre scaune.

Facilitatea este cu atât mai importantă cu cât până acum pasagerii puteau să-și aleagă locul doar la vagon de dormit sau cușetă.

Cum se procedează

„De acum, selectarea locului și vagonului este disponibilă cu minim 24 ore înainte de plecare, la locurile pe scaun. În plus, puteți cumpăra bilete online pe orice rută, oricând până la plecarea trenului. Ne găsiți și în Google Play sau Apple AppStore sau Huawei AppGallery”, se menționează pe site-ul https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Itineraries

Concret, descărcați pe telefon aplicația CFR Călători bilete obline cu ajutorul căreia puteți planifica următoarea călătorie cu trenul și puteți cumpăra biletele online.

După ce este instalată, selectați limba română și vă apare o fereastră în care puteți selecta stația de plecare până la destinația dorită, în data la care doriți să efectuați călătoria. Opțiunile sunt oferite atât pentru trafic intern, cât și pentru traficul internațional. După ce ați selectrat trenul și clasa I sau II, va apare o altă fereastră cu „locurile disponibile” atât pentru clasa I, cât și pentru clasa a II-a. Opțiunea de achiziție este atât pentru „dus”, cât și pentru „dus-întors”. Selectați „loc pe scaun” în noua fereastră care vă apare pe ecran, apoi pentru câte persoane vreți să cumpărați biletul și dacă din acestea fac parte câți adulți, câți copii, dacă este vreunul elev sau student, dar și dacă aveți un câine cu dvs și dacă aveți biciclete.

În noua fereastră care apare vi se amintește ce număr are trenul și puteți selecta locurile în vagon.

Apăsați butonul „Continuați” și va apărea o nouă fereastră cu numărul de pasageri, numărul trenului, ora de la care pleacă din stație și când ajunge, clasa cu care călătoriți, numărul vagonului, numărul locurilor pe care le-ați selectat și prețul pe care trebuie să îl plătiți.

Apăsați butonul „continuă” și vi se cere să scrieți adresa de mail pentru validarea contului (dacă nu aveți cont, sunteți ajutați în fereastra următoare să vi-l faceți) și apoi plătiți.

De la începutul lunii octombrie 2022 se pot cumpăra bilete online la operatorul feroviar de stat până la momentul plecării trenului, și nu cu doar șase ore înainte, ca până atunci.

”De acum, poți să îți schimbi rapid planurile de călătorie. CFR Călători îți dă posibilitatea să achiziționezi biletul online, până în momentul plecării trenului. Compania a extins din această lună sistemul de vânzare online până înainte de plecarea trenului, pentru o serie de trenuri, lista acestora cuprinzând în prezent aproximativ 440 de trenuri. Astfel, din totalul trenurilor pe care CFR Călători le pune zilnic în circulație, cumpărarea biletelor online până la ora plecării trenului se face pentru 75% din trenurile InterRegio, pentru 65% din trenurile Regio Expres și pentru 32% din trenurile Regio”, anunța la vremea respectivă CFR Călători.

Sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Apa de la robinet, gratuită pentru clienții restaurantelor și cantinelor Legea nr. 96/2024 care vizează reglementarea accesului gratuit al clienților restaurantelor și cantinelor la apă potabilă de la robinet a fost oficializat săptămâna aceasta, prevederile sale urmând să se aplice începând din 18 aprilie 2024. Totuși, în forma sa finală, prevederea nu instituie o obligație […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea