Rămâi conectat

Ştirea zilei

Nicoleta Coșarcă: ”Din punct de vedere profesional nu-i voi reproșa nimic doctorului Mucea, dar calitățile sale de manageriale s-au depreciat în ultima perioadă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Directorul Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, Nicoleta Coșarcă, a explicat, marți, într-o conferință de presă, decizia de a-l destitui din funcția de șef de secție ATI, pe dr. Ionel Mucea.

spital1Șeful spitalului a declarat că măsura a fost luată după ce un aparținător (soțul unei paciente) a depus o reclamație ce a fost supusă analizei Consiliului de Etică al unității, care a audiat toate părțile și martorii și a decis că a avut loc un incident etic. Nicoleta Coșarcă a precizat că decizia pe care a luat-o, la recomandarea comisiei, în momentul în care a fost comunicată consiliului de administrație și Consiliului Județean Alba (care administrează spitalul), a fost însoțită de propria-i demisie, în eventualitatea că factorii abilitați vor considera că măsura a fost abuzivă, arbitrară sau nepotrivită.

Practic, este vorba despre o altercație verbală între respectivul aparținător și șeful secției ATI, care, în opinia conducerii spitalului, a depășit ”orice limită a bunului simț și a unui limbaj care poate fi utilizat într-o instituție publică”.

”Am decis că cea mai bună soluție este revocarea din funcție pentru că s-ar fi creat un precedent, în sensul că un astfel de comportament ar fi putut să se propage și la celelalte categorii de personal”, a spus managerul spitalului:

Conducerea spitalului a admis faptul că unele afirmații făcute de doctorul Mucea sunt adevărate, respectiv faptul că aparținătorul ar fi avut acces în spital la orice oră și că bolnava este internată de aproximativ un an și jumătate cu precizarea că este vorba despre o situație normală, care respectă regulamentul pentru astfel de cazuri, bolnava având nevoie de manevre medicale care nu se pot efectua, în siguranță, acasă.

De asemenea, s-a subliniat faptul că doctorului Ionel Mucea nu i se reproșează în niciun fel conduita profesională, care a fost ireproșabilă, însă s-a constatat ”o degradare a calităților sale manageriale”, în condițiile în care, potrivit directorului Coșarcă, incidentul care a dus la destituirea sa nu ar fi fost singular, însă a fost singurul reclamat oficial.

”Îi mulțumesc doctorului Mucea pentru tot ceea ce a făcut și face, pentru toate cazurile complicate pe care le-a rezolvat. Eu consider că i-am făcut un bine revocându-i acel contract de administrare, pentru că-l las să-și vadă de sănătate. Are o problemă de sănătate pe care trebuie să și-o rezolve. Altcineva a preluat secția și nu avem nicio problemă pe secția de terapie intensivă” a mai spus Nicoleta Coșarcă.

Ea a mai declarat că se va lucra și la stabilirea unui regulament de ordine interioară special pentru secția ATI, benefic atât pentru pacienți, cât și pentru aparținători și personalul medical: ”Ne dorim, tot comitetul director, să fie o comunicare mult mai aplicată cu aparținătorii. Este o secție complicată, grea, în care majoritatea pacienților nu au capacitatea să-și exprime dorințele și nevoile și atunci vectorul nostru este aparținătorul. Aici, relația cu aparținătorul trebuie să fie mult mai dedicată”.

Reamintim că fostul șef al secției de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia a reclamat, zilele trecute, în două postări pe rețeaua socială Facebook, că a fost destituit din funcție de către ”o echipă managerială de tip securisto-comunist”, care ar fi executat o comandă politică, după o altercație verbală cu un primar PNL (soțul unei bolnave internate de mai mult timp în secția sa). (VEZI: Dr. Mucea reclamă ”abuzul cras” prin care a fost destituit din funcție de către ”o echipă managerială de tip securisto-comunist” a Spitalului din Alba Iulia)

Medicul albaiulian, cunoscut și apreciat de foarte mulți pacienți, s-a mai plâns și de faptul că, în momentul demiterii sale, cu o singură excepție, nu a avut nicio susținere din partea colegilor din spital. ”Maine s-ar putea să fie altcineva la rând. Asta merităm pentru ca nu știm să fim uniți și solidari. Îmi pare rău ca sunt coleg cu astfel de medici”, a scris dr. Ionel Mucea pe rețeaua de socializare.

Conducerea spitalului a mai precizat că perioada în care decizia de demitere a medicului poate fi contestată nu s-a încheiat, însă, până în prezent, acesta nu a depus nicio solicitare oficială.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea