Rămâi conectat

Politică Administrație

Nereguli sesizate de PDL Alba, într-o secție de vot din satul Tăuți, comuna Meteș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primarul Traian Ursaleș, președintele organizației PDL din comuna Meteș, a sesizat astăzi Biroul Electoral Central în legătură cu o situație specială înregistrată în Secția de Vot din satul Tăuți.

În această secție de votare, domnul Haneș Vasile, unul dintre cei mai cunoscuți agenți electorali ai PSD din Tăuți, face parte din Biroul Electoral al Secției de Vot Tăuți în calitate de locțiitor al Președintelui Biroului Electoral, funcție pentru care legea prevede obligativitatea neapartenenței politice.

În timpul campaniei electorale pentru alegerile europene, domnul Haneș Vasile a participat însă la activități politice alături de liderii organizației PSD Alba și a trimis chiar o scrisoare electorală, pe care a semnat-o, prin care îndemna cetățenii din Tăuți să voteze la alegerile de astăzi cu Alianța PSD-UNPR-PC. Mai mult, domnul Haneș a fost inițial acreditat ca observator din partea PSD în Biroul Electoral al Secției de Votare din Tăuți, fiind ulterior retras și numit în funcția apolitică de locțiitor al Președintelui Biroului Electoral al Secției de Votare”, spun reprezentanții PDL Alba.

Potrivit plângerii întocmite de primarul Traian Ursaleș, sesizarea pe care a făcut-o către Prefectura Alba a fost ignorată, ba mai mult, a fost acuzat de un reprezentant al Biroului Electoral Județean că ”perturbă procesul electoral”. Primarul solicită efectuarea unei investigații și ”scuze publice de la BEJ Alba:

”Catre Biroul Electoral Central

Subsemnatul Ursales Traian-Nicolae, fiul lui Traian si al Cornelia, domiciliat in Comuna Metes, sat Presaca Ampoiului, Judetul Alba, posesor al C.I……… prin prezenta, vreau sa fac urmatoarea plangere Biroului Electoral Judetean Alba.

In Comuna Metes, exista un caz special. Dat fiind faptul ca un domn Hanes Vasile, domiciliat in sat Tauti, a facut campanie electorala pentru PSD, mergand din casa in casa cu presedintele si presedintele executive al PSD Alba si indemnand cetatenii Comunei Metes sa voteze PSD-ul.

Dupa acest episod, domnul Hanes Vasile, apare pe lista de propuneri a Prefecturii pentru presedinti ai sectiilor de vot, ceea ce este contrar legii, deoarece pentru a depune o candidatura pentru presedinte de vot, trebuie sa semnezi o declaratie pe proprie raspundere ca nu faci parte din nici un partid politic. Mai mult decat atat acest domn nu are o buna prestanta in comunitate, lucru care il poate confirma toata Comuna. Mai mult acesta, are si restante de peste 2.300 lei la Bugetul Primariei Metes(restante de mai bine de 3 ani, fiind cel mai negative exemplu in satul sau)

Ne iesind la tragerea la sorti, nici presedinte si nici loctiitor, domnul Hanes Vasile, a facut continuu campanie electorala PSD-ului, punand scrisori semnate de dansul, prin care indemna cetatenii Comunei Metes sa voteze PSD-ul. Pentru aceasta munca acesta a fost recompensat cu un loc de observator din partea PSD-ului, in satul Tauti, ceea ce inseamna ca acesta este membru PSD.

In seara zilei de 24 mai, Institutia Prefectului judetului Alba, a numit pe domnul Hanes Vasile, ca loctiitor al sectiei de vot din satul Metes, ceea ce inseamna ca acesta iarasi si-a asumat calitatea de om apolitic.

Mentionez faptul ca, dupa ce Institutia Prefectului a respins acuzatia mea, am chemat o televiziune locala, asteptand si alte televiziuni nationale sa preia cazul. Dupa reporterii unei televiziuni au patruns in sectia de vot Metes, eu am fost sunat de catre o doamna, (care nu a vrut sa se prezinte) din cadrul BEJ Alba, care m-a acuzat ca eu am fost in sectia de Vot din satul Metes si am conturbat bunul mers al procesului de votare, ceea ce nu este adevarat, motiv pentru care va rog a face o investigare in cadrul sectiei de Vot Metes – nr.310, daca eu am fost sau nu in aceasta sectie, dupa care astept scuzele publice ale BEJ Alba.

Nu este normal sa fiu acuzat cu ce nu am facut!

Astept raspunsul dumneavoastra.

Cu respect Traian Nicolae URSALES”

 

                                                            Cu respect Traian Nicolae Ursales


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Primăria Cugir concesionează Serviciul Public de gestionare a câinilor fără stăpân: Licitația de peste jumătate de milion, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Primăria Cugir concesionează Serviciul Public de gestionare a câinilor fără stăpân: Licitația de peste jumătate de milion, lansată în SEAP Primăria orașului Cugir a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru semnarea unui contract de concesiune a Serviciului Public de gestionare a câinilor fără stăpân din localitate. Valoarea totală estimată a contractului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea