Rămâi conectat

Politică Administrație

Nereguli sesizate de PDL Alba, într-o secție de vot din satul Tăuți, comuna Meteș

Publicat

în

Primarul Traian Ursaleș, președintele organizației PDL din comuna Meteș, a sesizat astăzi Biroul Electoral Central în legătură cu o situație specială înregistrată în Secția de Vot din satul Tăuți.

În această secție de votare, domnul Haneș Vasile, unul dintre cei mai cunoscuți agenți electorali ai PSD din Tăuți, face parte din Biroul Electoral al Secției de Vot Tăuți în calitate de locțiitor al Președintelui Biroului Electoral, funcție pentru care legea prevede obligativitatea neapartenenței politice.

În timpul campaniei electorale pentru alegerile europene, domnul Haneș Vasile a participat însă la activități politice alături de liderii organizației PSD Alba și a trimis chiar o scrisoare electorală, pe care a semnat-o, prin care îndemna cetățenii din Tăuți să voteze la alegerile de astăzi cu Alianța PSD-UNPR-PC. Mai mult, domnul Haneș a fost inițial acreditat ca observator din partea PSD în Biroul Electoral al Secției de Votare din Tăuți, fiind ulterior retras și numit în funcția apolitică de locțiitor al Președintelui Biroului Electoral al Secției de Votare”, spun reprezentanții PDL Alba.

Elit - Gustul Desăvârșit

Potrivit plângerii întocmite de primarul Traian Ursaleș, sesizarea pe care a făcut-o către Prefectura Alba a fost ignorată, ba mai mult, a fost acuzat de un reprezentant al Biroului Electoral Județean că ”perturbă procesul electoral”. Primarul solicită efectuarea unei investigații și ”scuze publice de la BEJ Alba:

”Catre Biroul Electoral Central

Subsemnatul Ursales Traian-Nicolae, fiul lui Traian si al Cornelia, domiciliat in Comuna Metes, sat Presaca Ampoiului, Judetul Alba, posesor al C.I……… prin prezenta, vreau sa fac urmatoarea plangere Biroului Electoral Judetean Alba.

In Comuna Metes, exista un caz special. Dat fiind faptul ca un domn Hanes Vasile, domiciliat in sat Tauti, a facut campanie electorala pentru PSD, mergand din casa in casa cu presedintele si presedintele executive al PSD Alba si indemnand cetatenii Comunei Metes sa voteze PSD-ul.

Dupa acest episod, domnul Hanes Vasile, apare pe lista de propuneri a Prefecturii pentru presedinti ai sectiilor de vot, ceea ce este contrar legii, deoarece pentru a depune o candidatura pentru presedinte de vot, trebuie sa semnezi o declaratie pe proprie raspundere ca nu faci parte din nici un partid politic. Mai mult decat atat acest domn nu are o buna prestanta in comunitate, lucru care il poate confirma toata Comuna. Mai mult acesta, are si restante de peste 2.300 lei la Bugetul Primariei Metes(restante de mai bine de 3 ani, fiind cel mai negative exemplu in satul sau)

Ne iesind la tragerea la sorti, nici presedinte si nici loctiitor, domnul Hanes Vasile, a facut continuu campanie electorala PSD-ului, punand scrisori semnate de dansul, prin care indemna cetatenii Comunei Metes sa voteze PSD-ul. Pentru aceasta munca acesta a fost recompensat cu un loc de observator din partea PSD-ului, in satul Tauti, ceea ce inseamna ca acesta este membru PSD.

In seara zilei de 24 mai, Institutia Prefectului judetului Alba, a numit pe domnul Hanes Vasile, ca loctiitor al sectiei de vot din satul Metes, ceea ce inseamna ca acesta iarasi si-a asumat calitatea de om apolitic.

Mentionez faptul ca, dupa ce Institutia Prefectului a respins acuzatia mea, am chemat o televiziune locala, asteptand si alte televiziuni nationale sa preia cazul. Dupa reporterii unei televiziuni au patruns in sectia de vot Metes, eu am fost sunat de catre o doamna, (care nu a vrut sa se prezinte) din cadrul BEJ Alba, care m-a acuzat ca eu am fost in sectia de Vot din satul Metes si am conturbat bunul mers al procesului de votare, ceea ce nu este adevarat, motiv pentru care va rog a face o investigare in cadrul sectiei de Vot Metes – nr.310, daca eu am fost sau nu in aceasta sectie, dupa care astept scuzele publice ale BEJ Alba.

Nu este normal sa fiu acuzat cu ce nu am facut!

Astept raspunsul dumneavoastra.

Cu respect Traian Nicolae URSALES”

 

                                                            Cu respect Traian Nicolae Ursales


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

COMUNICAT DE PRESĂ| Beniamin Todosiu, deputat USR: „USR continuă lupta!”

Publicat

în

COMUNICAT DE PRESĂ| Beniamin Todosiu, deputat USR: „USR continuă lupta!”

În acest weekend a avut loc o întâlnire a membrilor USR la malul Mării Negre, unde au fost prezenți parlamentari, primari, președinți de filiale județene și aleși locali.

„Concluzia acestei întâlniri este una clară: vom continua lupta și nu o să renunțăm, chiar dacă ne luptăm cu un guvern format din PNL și PSD. Am intrat în politică cu scopul de a schimba România, de a reforma instituțiile statului și de a apăra interesele cetățeanului când vine vorba de risipa banului public.

Elit - Gustul Desăvârșit

Politica este un maraton, am plecat în 2016 o mâna de oameni, iar acum suntem prezenți în toată țara, avem primari care guvernează local și o fac foarte bine. Primarii USR au de guvernat local pentru aproximativ 1,7 milioane de români și au datoria de a face o comunitate mai bună pentru aceștia. Putem vorbi de rezultate vizibile în aceste administrații, primăriile sunt deschise cetățenilor, banul public este cheltuit responsabil și transparent, se urmăresc investițiile pentru îmbunătățirea vieții cetățeanului și nu pentru firmele de partid.

În 2020 am reușit să ne dublăm numărul de parlamentari USR și acest lucru ne obligă să sesizăm derapajele coaliției sărăciei formate din PNL și PSD. Totodată, avem datoria de a lupta ca pensiile speciale să fie eliminate, chiar dacă PSD și PNL se opun acestui lucru.

În 2024, USR va fi o adevarată forță politică liberală, reformatoare și proeuropeană!

USR va continua lupta!”, declară deputatul USR de Alba, Beniamin Todosiu.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

Publicat

în

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

PSD vine din nou cu măsuri concrete în beneficiul celor cu venituri reduse! Proiectul PSD privind acordarea voucherelor pentru alimente se implementează în ritm accelerat. Recent s-au semnat contractele pentru tipărirea voucherelor, iar Poșta Română a fost desemnată pentru a le distribui. Peste 3 milioane de persoane, din categorii vulnerabile, vor primi un ajutor de 250 de lei, odată la două luni, timp de un an și jumătate.

Beneficiarii proiectului vouchere pentru alimente sunt:

Elit - Gustul Desăvârșit

– pensionarii cu venituri nete lunare mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri nete lunare proprii mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile monoparentale cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social oferit de stat;
– persoanelor fără adăpost.

Jumătate din cele 3,1 miliarde de lei, necesare pentru voucherele de alimente, vor veni din fonduri europene.

Încă o dată realitatea îi contrazice pe cei de la USR care susțineau despre acest program că „este doar un powerpoint” care nu va fi acceptat de Comisia Europeană. PSD este alături de cei mulți, care au nevoie în această perioadă de sprijin concret!

Purtător de cuvânt PSD Alba,
Radu Cristian


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Publicat

în

Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Am participat, în aceste zile, alături de o delegație din România, la întâlniri oficiale dar cordiale cu președintele Parlamentului din Republica Moldova, Igor Grosu, președintele comisiei de administrație publica și amenajarea teritoriului, Larisa Voloh, secretarul general al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării, Lidia Dabija și secretarul general adjunct al guvernului, Svetlana Țurcanu.

Cu această ocazie, a fost semnat un acord de cooperare între comisiile parlamentare permanente ale Parlamentului Republicii Moldova și a Camerei Deputaților din Parlamentul României. Documentul a fost semnat de către președinții comisiilor de administrație publică și amenajarea teritoriului (din care fac parte), mai exact de către parlamentarii Simona Bucura Oprescu  și Larisa Voloh

Între altele, acordul prevede că cele două state vor pleda pentru modernizarea administrației publice, vor coopera în vederea îmbunătățirii cadrului normativ și celui de reglementare vizând organizarea și funcționarea administrației publice, planificarea spațială și dezvoltarea regională. De asemenea, România și Moldova vor sprijini colaborarea și vor contribui la stabilirea relațiilor de fraternitate între colectivitățile noastre locale. Nu în ultimul rând, vom sprijini realizarea prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană cu referire la administrația publică ce are ca finalitate ajustarea sistemului administrativ din Republica Moldova la Spațiul Administrativ European.

Elit - Gustul Desăvârșit

Îmi reiterez, cu această ocazie, susținerea necondiționată pentru parcursul european al Republicii Moldova, pentru continuarea reformei administrative și, nu în ultimul rând, a efortului nostru comun pentru asigurarea securității regiunii și sprijinirii refugiaților ucraineni.

Oamenii din Republica Moldova sunt frații noștri de peste Prut! Avem același idealuri și credințe, vorbim aceeași limbă, iar inimile noastre bat la fel. Doar uniți, împreună, putem fi mai puternici!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare