Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Nereguli la produsele lactate puse în vânzare în județul Alba, depistate de inspectorii ANPC

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a desfășurat o acțiune de control pentru verificarea modului de respectare a prevederilor legale referitoare la comercializarea, conformitatea, modul de etichetare, prezentare și publicitate a laptelui de consum, a produselor lactate, a untului si a brânzeturilor.

La nivel național, au fost controlați 1.042 operatori economici constatându-se abateri la 750 (aproximativ 72%).

În județul Alba au fost depistate următoarele nereguli:

– a fost pusă în vânzare brânză frământată în burduf, deși în compoziția produsului se regăsește doar caș și telemea din lapte de vacă, și nu caș de oaie – ingredient specific produsului brânză burduf, iar pe eticheta de prezentare a produsului era menționat ”Brânză de burduf în membrană. De asemenea, se comercializa produsul sub denumirea ”Brânză de burduf”, 300 gr/buc, deși în lista de ingrediente nu era menționat caș din lapte de oaie, ci doar din lapte de vacă.

– a fost pusă în vânzare brânză topită, diferite sortimente – cu ciuperci, șuncă, smântână, ceapă, făra a se menționa în lista ingredientelor cantitatea în procente din respectivul ingredient.

– a fost produs unt de masă B 65% grăsime, la care nu corespundea inscripția de pe ambalaj la parametrul ”conținut de grăsime”, determinându-se 61,2%.

– au fost depistate la vânzare produse lactate cu data durabilității minimale/ data limită de consum depășită

Pentru încalcarea reglementărilor privind protecția consumatorilor, în urma controalelor efectuate la nivelul întregii țări s-au aplicat 505 amenzi contravenționale însumând 1.387.750 lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Mesaje de PAȘTELE CATOLIC 2024. Urări, felicitări și SMS-uri pe care le poţi trimite celor dragi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesaje de PASTE 2024. Urari de Paste, felicitari de Paste și SMS-uri de Sfintele Paști Catolic, Reformat, Protestant Știm că este o perioadă grea pentru toți, fiindcă nu putem să fim alături de cei dragi în aceste momente de sărbătoare, dar putem să-i bucurăm cu un mesaj, prin care să le transmitem toate gândurile bune, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea