Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Nemulțumiri în Sănătate: Președintele Sanitas critică deblocarea posturilor ca ‘Insuficientă’ și ameniță cu grevă generală in sistem

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nemulțumiri în Sănătate: Președintele Sanitas critică deblocarea posturilor ca ‘Insuficientă’ și ameniță cu grevă generală in sistem

Președintele Sanitas București, Viorel Hușanu, a exprimat, joi seară, nemulțumirea sindicaliștilor cu privire la deblocarea a 7.600 de posturi în domeniul sănătății, considerând această măsură drept un prim pas insuficient.

Hușanu a declarat că, în ciuda deblocării posturilor, este sceptic în privința dorinței oamenilor de a se înscrie la concursuri pentru aceste funcții. El a subliniat că anumite zone, precum Unitățile de Primiri Urgențe (UPU), au rămas descoperite în trecut din cauza lipsei de adresabilitate și salarizare necorespunzătoare.

Într-un interviu, Viorel Hușanu a afirmat că, deși deblocarea posturilor este un demers bun, nu este suficientă pentru a rezolva criza actuală. A evidențiat că primele angajări pot interveni abia în luna martie, întârziere care nu răspunde necesităților urgente din sistemul de sănătate.

În plus, el a subliniat că, deși sunt solicitate majorări salariale pentru toate categoriile de personal din sănătate, salariile medicilor și asistenților medicali sunt încă neadecvate, ajungând în unele cazuri la nivelul salariului minim pe economie.

În ceea ce privește protestele, Hușanu a anunțat că au fost strânse deja 50.000 de semnături pentru declanșarea grevei generale, și că numărul acestora este în creștere.

Citește și: Vești bune pentru sistemul medical: Premierul anunță deblocarea posturilor din Sănătate

El a anticipat că, în februarie, vor continua protestele, inclusiv printr-o grevă de avertisment, dacă revendicările nu sunt abordate în mod corespunzător până atunci, urmând o grevă generală. Președintele Sanitas București a subliniat că sindicatul cere măriri salariale pentru toate categoriile de personal și că aceste acțiuni de protest au ca scop principal obținerea unor condiții de muncă și remunerații echitabile pentru întregul personal din domeniul sănătății.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale

Unirea Ziarul

Publicat

în

Din luna mai 2024, modificări temporare în circulația unor trenuri internaționale În urma închiderii totale a circulaţiei feroviare între stațiile Bekescsaba – Lokoshaza, petnru efectuarea unor lucrări la infrastructura feroviară de către administrația ungară – MAV Start, la sfârșitul lunii viitoare vor interveni modificări în circulaţia trenurilor CFR Călători. Dintre acestea, trenurile Ister și Dacia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea